Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Marchionne «επιβεβαίωσε» το SUV της Ferrari

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Marchionne «επιβεβαίωσε» το SUV της Ferrari

ΝΕΑ

Ο Marchionne «επιβεβαίωσε» το SUV της Ferrari

ΝΕΑ

Οσο σοκαριστικό και αν ακούγεται στους απανταχού φίλους της αυτοκίνησης είναι γεγονός και επιβεβαιώνει την πριν δύο ετών αποκάλυψη του newsauto.gr. Και ημεγάλη Ferrari θα… υποκλιθεί στην SUV κατηγορία…

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Απο τα πλέον επίσημα χείλη μάλιστα αφού, ο ισχυρός άνδρας του FCA Group υποστήριξε με δηλώσεις του ότι πρώτο SUV μοντέλο της Ferrari θα μπει τελικά στην παραγωγή.

Ας δούμε τα τελευταία δεδομένα για το συγκεκριμένο project.Σε 3 χρόνια από σήμερα η Ferrari θα μας παρουσιάσει το τελικό πλάνο παραγωγής για το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της. Αυτό επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne, με πρόσφατες δηλώσεις του και υποστήριξε πως το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη για την ιταλική φίρμα. Παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας της Ferrari με την Jeep για την παραγωγή του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το project της εμβληματικής ιταλικής φίρμας φέρεται να έχει λάβει τον κωδικό εξέλιξης «F16X» και από το 2021 και μετά θα είναι έτοιμο για να βγει στους δρόμους. Κύριος ανταγωνιστής του μοντέλου θα είναι η Lamborghini Urus και έτσι οι ιθύνοντες της εταιρείας θα φροντίσουν να του δώσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να προσφέρει επιδόσεις και οδική συμπεριφορά που ταιριάζουν σε μια γνήσια Ferrari. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κίνηση θα περνά και στους 4 τροχούς μέσω δύο μηχανικών συνόλων. Ενός ατμοσφαιρικού V12 6,2 λίτρων και ενός τούρμπο V8 3.900 κυβικών εκατοστών με απόδοση στα 650 άλογα περίπου.

Σε επίπεδο εμφάνισης, με βάση την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που σας παρουσιάζουμε αλλά και τα όσα γνωρίζουμε, το SUV της Ferrari θα έχει πολλά στοιχεία με την επόμενη γενιά της GTC4Lusso. Έτσι αναμένουμε ένα άκρως εκρηκτικό σύνολο, σε επίπεδο αισθητικής και επιδόσεων, που σίγουρα δεν θα περνά απαρατήρητο.