Ο Ken Block στην πίστα του Μαν με Ford GT (vid) | NewsAuto.gr
WebTv ΝΕΑ

Ο Ken Block στην πίστα του Μαν με Ford GT (vid)

Πριν από τις 24h Le Mans, ξεκινώντας για μια ακόμη σεζόν, ο οδηγός της Ford Performance, Ken Block, είχε την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία πίσω από τα πηδάλια του GT (2017), στο περίφημο Circuit de la Sarthe όπου διεξάγεται ο αγώνας αντοχής.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Για τη μάλλον ξεχωριστή ευκαιρία, ο αγαπημένος drifter του διαδικτύου και ο καλλιτέχνης Gymkhana έλαβαν τα κλειδιά ενός λαμπερού κίτρινου GT με μαύρες αγωνιστικές ρίγες πλήρως εξοπλισμένο με το κοστούμι του αγώνα Monster Energy.

Οι αναθεωρήσεις της τελευταίας γενιάς GT απέδειξαν ότι πρώτα είναι αγωνιστικό αυτοκίνητο και δεύτερον, αυτοκίνητο δρόμου. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι εξελίχθηκε αρχικά για να είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία GTE στις 24h Le Mans (εκεί όπου κέρδισε πέρυσι) και στη συνέχεια να στραφεί σε ένα σπορ αυτοκίνητο δρόμου, το οποίο 1.000 τυχεροί ενθουσιώδεις πελάτες της Ford θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν. Ως εκ τούτου, νιώθει στο σπίτι του στην γαλλική πίστα.

Ο κινητήρας που τροφοδοτεί το GT είναι ένας EcoBoost V6 με διπλό υπερτροφοδότη 3,5 λίτρων και ενώ μοιάζει ίδιος με τον κινητήρα του F-150 Raptor, η μονάδα ισχύος του GT είναι εξατομικευμένη και μοιράζεται πολλά από τα εξαρτήματά του κινητήρα που πρωταγωνιστεί στον αγώνα αντοχής.

Log In or Create an account