Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O high tech χαρακτήρας του νέου Skoda Kodiaq

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O high tech χαρακτήρας του νέου Skoda Kodiaq

ΝΕΑ

O high tech χαρακτήρας του νέου Skoda Kodiaq

ΝΕΑ

To νέο μεγάλο SUV της Skoda λανσάρεται στη χώρα μας με φουλ εξοπλισμό και σε τιμή έκπληξη (δείτε εδώ αναλυτικά). Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις τεχνολογίες με τις οποίες εφοδιάζεται το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement


Το Kodiaq διαθέτει στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό του περισσότερα από 40 συστήματα “Simply Clever’’, οκτώ εκ των οποίων είναι καινούργια και προσφέρουν πρακτικές και έξυπνες λύσεις που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών. Τα προστατευτικά των θυρών, οι ηλεκτρικές παιδικές ασφάλειες για τις πίσω πόρτες, η λειτουργία Digital Voice Enhancement, η λειτουργία SmartLink+ είναι κάποιες από τις νέες “Simply Clever’’ λύσεις και ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η μάρκα στον τομέα του infotainment και της διαδικτύωσης, το Kodiaq γίνεται το πρώτο Skoda με δυνατότητα συνεχούς συνδεσιμότητας. Με την εφαρμoγή Skoda Connect και τις πρωτοποριακές και καινοτόμες online υπηρεσίες, το Kodiaq ορίζει τη νέα εποχή στην πλοήγηση, την πληροφόρηση και τη διασκέδαση.

Η εφαρμογή Skoda Connect περιλαμβάνει δύο κατηγορίες λειτουργιών ανάλογα με το ηχοσύστημα:

Advertisement
Advertisement

1) Infotainment Online: ενημέρωση χαρτών, τιμές καυσίμων στα πρατήρια (εφόσον είναι διαθέσιμες), πληροφορίες για θέσεις στάθμευσης (εφόσον είναι διαθέσιμες), online ειδήσεις, πληροφορίες για τον καιρό καθώς και σημεία ενδιαφέροντος (POI).

2) Care Connect: οι υπηρεσίες πρόληψης (τηλέφωνο ανάγκης, επικοινωνία με οδική βοήθεια ή εξυπηρέτηση πελατών και προγραμματισμός service), όπως και οι υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης (πληροφορίες οδήγησης, ενημέρωση περιοχής και ταχύτητας, κλείδωμα / ξεκλείδωμα από μακριά κλπ.)

Για πρώτη φορά στο νέο Kodiaq, η λειτουργία SmartLink+, η οποία αποτελεί βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, ενσωματώνει και τη λειτουργία SmartGate, σε συνδυασμό με το υπάρχον λογισμικό Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink™. Όλες οι δημοφιλείς υπηρεσίες διαθέσιμες σε μία μόνο εφαρμογή: δεδομένα πλοήγησης, μουσική και ειδήσεις, στοιχεία λειτουργίας του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος infotainment , ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού.

Advertisement

Τo αναβαθμισμένο ηχοσύστημα πολυμέσων Bolero infotainment, το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, περιλαμβάνει οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 8 ιντσών, καθώς και τη λειτουργία Digital Voice Enhancement.

Το σύστημα πλοήγησης Amundsen infotainment, προσφέρει επιπλέον δυνατότητα πλοήγησης, ενώ το κορυφαίο infotainment της γκάμας, με την ονομασία Columbus navigation, διαθέτει επίσης μνήμη 64GB, και DVD. Το Skoda Kodiaq διαθέτει μια πληθώρα από συστήματα υποβοήθησης όπως τα Front Assist, Pedestrian Monitor, Driver Alert, Collision Brake, ενώ καινοτομία στην κατηγορία αποτελούν τα συστήματα Trailer Assist (με δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ βάρους μέχρι 2,5 τόνους), Manoeuvre Assist και Area View. To μοντέλο διαθέτει επίσης σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης “Adaptive Dynamic Chassis Control/ DCC με Driving Mode Select’’ δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει τις ρυθμίσεις Normal, Eco, Sport, Individual και Snow (4Χ4). Χρησιμοποιώντας το DCC, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 3 προγραμμάτων: Comfort, Normal & Sport.

Advertisement

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες  του νέου  Skoda Kodiaq ενισχύονται με την επιλογή του Off-road Mode (προαιρετικό στις 4κίνητες εκδόσεις σε συνδυασμό με το σύστημα Driving Mode Select). Με αυτή την επιλογή, το πλαίσιο, το management του κινητήρα, και το σύστημα πέδησης, προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ειδικά για συνθήκες οδήγησης σε ανώμαλο έδαφος.