Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O φύλακας-άγγελος του νέου Nissan Leaf

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O φύλακας-άγγελος του νέου Nissan Leaf

ΝΕΑ

O φύλακας-άγγελος του νέου Nissan Leaf

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Nissan Leaf έρχεται και το ανανεωμένο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, θα εξοπλίζεται με το προηγμένο σύστημα ProPILOT, που θα του επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του σε μια λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Η τεχνολογία αυτή που λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού, θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας αυτοκινητόδρομου, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα της Nissan στην προσπάθεια διαρκώς αυξανόμενων επιπέδων αυτονομίας στα οχήματά της. Αποτελεί μέρος του Nissan Concept Mobility, δηλαδή του οράματος της  συγκεκριμένης εταιρείας για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται, κινούνται αλλά και θα  ενσωματώνονται στην κοινωνία στο όχι και τόσο μακρινό μέλος. Επόμενο βήμα για την τεχνολογία ProPILOT θα είναι να επιτρέπει την κίνηση και σε αστικό τοπίο.

Advertisement
Advertisement

Ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε σχετικά: «To νέο LEAF, θα αποτελέσει την απόλυτη ενσάρκωση του Nissan Intelligent Mobility, όντας το  πιο εξελιγμένο και προσιτό αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) στην αγορά σήμερα. Με την προσθήκη της  πρωτοποριακής τεχνολογίας ProPILOT, θα αναδειχτούν τα ανεκτίμητα οφέλη των EVs,  διαμορφώνοντας ένα αστικό περιβάλλον με  λιγότερη συμφόρηση και καθαρότερες πόλεις για τις επόμενες γενιές».

Δείτε περισσότερα, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Το νέο Leaf έρχεται στις αρχές του 2018 αλλά το «συλλάβαμε» να κάνει δοκιμές. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.