Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O εξοπλισμός ασφαλείας του Fiat 500X

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O εξοπλισμός ασφαλείας του Fiat 500X

ΝΕΑ

O εξοπλισμός ασφαλείας του Fiat 500X

ΝΕΑ

Μπορεί για πολλούς η επιλογή ενός Fiat 500X να έρχεται βάσει του ιδιαίτερου σχεδιαστικού χαρακτήρα του ή λόγω των οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων του, υπάρχουν όμως κι άλλοι λόγοι για να το κάνετε δικό σας.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτούς ξεχωρίζει ο εξοπλισμός ασφαλείας που το συνοδεύει και συνοπτικά περιλαμβάνει:
– Κάμερα οπισθοπορείας
– Αισθητήρες Παρκαρίσματος
– Εμπρόσθιους προβολείς με τεχνολογία Xenon
– Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης & Αυτόνομου Φρεναρίσματος
– Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου
– Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας
– Προσαρμοζόμενο Cruise Control

Τι θα λέγατε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά του «φύλακες» αγγέλους με τους οποίους η Fiat εφοδιάζει το 500X;

Brake Control
Tο σύστημα επισημαίνει τον κίνδυνο εάν το ραντάρ και οι οπτικοί αισθητήρες του αντιληφθούν ότι υπάρχει μία πολύ υψηλή διαφορά ταχύτητας μεταξύ του 500X και του προπορευόμενου αυτοκινήτου, δηλαδή ένα πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης. Εάν δεν αντιδράσει ο οδηγός, το σύστημα πατάει αυτόματα το φρένο έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση ή τουλάχιστον να περιορίσει την σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

fiat-500x-mirror-g640

Προσαρμοζόμενο Cruise Control
Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την ταχύτητα ταξιδιού του δικού σας αυτοκινήτου και να την διατηρείτε μέχρι το τέλος του ταξιδιού σας. Επιπλέον, χάρη σε ένα ραντάρ το οποίο είναι τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, το σύστημα ανιχνεύει αυτοκίνητα ή αντικείμενα στον δρόμο, επιβραδύνοντας ή διατηρώντας έτσι μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Υποστήριξη Τυφλού Σημείου
Με το 500X S-Design τα “τυφλά σημεία” δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα, γιατί το σύστημα ελέγχει την ύπαρξη αυτοκινήτων στις πιο κρίσιμες θέσεις και σας προειδοποιεί με ένα φως που αναβοσβήνει επάνω στους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και με μία ακουστική προειδοποίηση. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν κάνετε όπισθεν, εάν πλησιάσει ένα αυτοκίνητο από το πλάι.

Advertisement

fiat-500x-mirror-k640

Υποστήριξη Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας
Εάν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς φλας, το σύστημα αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί. Το 500X S-Design θα εμφανίσει μία οπτική προειδοποίηση επάνω στον πίνακα οργάνων και η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού θα αυξήσει την αντίσταση στο στρίψιμο.

Advertisement

Κάμερα Οπισθοπορείας
Το 500X S-Design σας βοηθάει να ελέγχετε το αυτοκίνητο σας με την κάμερα οπισθοπορείας και τους αισθητήρες παρκαρίσματος που διαθέτει· επιπλέον, με την τεχνολογία Rear Cross Path Detection, το 500X επισημαίνει πότε είναι ασφαλές να κινηθείτε με την όπισθεν από την θέση στάθμευσης ακόμα και με χαμηλή ορατότητα (Blind Spot Assist).

fiat-500x-mirror-h640