Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Έλληνας σχεδιαστής του μικρού SUV της Skoda (+vid)

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Έλληνας σχεδιαστής του μικρού SUV της Skoda (+vid)

ΝΕΑ

Ο Έλληνας σχεδιαστής του μικρού SUV της Skoda (+vid)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Skoda Vision X που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, αποτελεί τον προπομπό του νέου μικρού SUV της μάρκας. Στη δημιουργία του έχει συμβάλει ένας Έλληνας σχεδιαστής, ο οποίος ήταν και ο Υπεύθυνος για το εσωτερικό του. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πριν ακριβώς από 10 χρόνια στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λονδίνου η Honda είχε παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, το OSM, το οποίο μας προϊδέαζε για ένα νέο μικρό ρόουντστερ από την ιαπωνική μάρκα. Υπεύθυνος για τη σχεδίαση του πρωτότυπου αυτού ήταν ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Δαρκούδης, ο οποίος ανήκε στο σχεδιαστικό team της εταιρείας.

Ερχόμενοι στο σήμερα, η Skoda με το πρωτότυπο Vision X της Έκθεσης της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου μας έδειξε το πως θα είναι το νέο της μικρό SUV που θα μπει σύντομα στην παραγωγή. Διαβάζοντας λοιπόν το press-kit του πρωτότυπου, ανακαλύψαμε ότι πίσω από τη δημιουργία του εσωτερικού του βρίσκεται ο κ. Δαρκούδης.

Advertisement
Advertisement

Vision X Darkoudis 640 (3)

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε ότι ο συμπατριώτης μας, μετά τη θητεία του στη Honda (2003-2009), βρέθηκε στη Skoda εκεί όπου από το 2011 μέχρι και σήμερα αποτελεί μέλος της ομάδας σχεδιασμού των εσωτερικών των μοντέλων της φίρμας. Και ειδικά στην περίπτωση του Vision X, ο Δημήτρης Δαρκούδης είναι ο Υπεύθυνος της Σχεδίασης της καμπίνας του, η οποία αναμένεται εκτός από το μοντέλο παραγωγής (νέο μικρό SUV) να επηρεάσει και το εσωτερικό αρκετών νέων μοντέλων της εταιρείας.

Vision X Darkoudis 640 (1)

Advertisement

Εμείς από την πλευρά μας, να ευχηθούμε στον κ. Δαρκούδη καλή σταδιοδρομία και σύντομα να μας δείξει ακόμη περισσότερα εντυπωσιακά project του στο άμεσο μέλλον.

Περισσότερα για τη σχεδίαση του εσωτερικού του Vision X και όχι μόνο, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video της Skoda.

Advertisement