Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Navara: Στα σκαριά μία πιο «hardcore» έκδοση

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan Navara: Στα σκαριά μία πιο «hardcore» έκδοση

ΝΕΑ

Nissan Navara: Στα σκαριά μία πιο «hardcore» έκδοση

ΝΕΑ

Έχοντας ως παράδειγμα τη Ford, η οποία αναμένεται να λανσάρει τη νέα έκδοση του μοντέλου της Ranger, με την κωδική ονομασία Raptor, η Nissan έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται μία αντίστοιχη έκδοση του pick up Navara.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξη σε εφημερίδα της Αυστραλίας, ορισμένα από τα στελέχη της τοπικής αντιπροσωπείας της Nissan δήλωσαν ότι έχουν δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία μίας πιο ισχυρής και ειδικά σχεδιασμένης έκδοσης του Navara, που θα απευθύνεται στους λάτρεις της τετρακίνησης, των συγκινήσεων και της περιπέτειας.

139544_Nissan Navara King Cab (_)-chariatis-530

Ο υπεύθυνος επαγγελματικών οχημάτων της Renault-Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα συναντηθεί με στελέχη της Αυστραλίας για να συζητήσει την ιδέα ενός πιο «ανθεκτικού» Navara. Τονίζοντας ότι: «Εάν με ρωτούσατε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με ένα υποτιθέμενο ανταγωνιστικό μοντέλο του Ford Ranger Raptor, θα σας απαντούσα ότι αυτό δεν είναι στις προτεραιότητές μας. Σήμερα όμως, στην ίδια ερώτηση, τότε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα μπορεί και να αποτελέσει θέμα προς μελέτη».

Advertisement

2014-480711-2015-nissan-navara1-chariatis-640

Εάν τελικά η Nissan αποφασίσει να φέρει στην παραγωγή μία νέα έκδοση του Navara, σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές τροποποιήσεις τόσο στα μηχανικά μέρη, όσο και στην αισθητική του αμαξώματος, κάτι που εφαρμόζει το Ranger Raptor, έχοντας ένα νέο Bi-Turbo πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 213 ίππους και 51,0 kgm ροπής και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Σε αντιστοιχία, η ισχυρότερη έκδοση του Navara διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα 2,3 λίτρων με ισχύ 188 ίππων.

Advertisement