Live Κίνηση
Περισσότερα
Nissan Micra

Nissan Micra: Κατασκευασμένο και για ψηλούς!

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Micra: Κατασκευασμένο και για ψηλούς!

Nissan Micra

Nissan Micra: Κατασκευασμένο και για ψηλούς!

Nissan Micra

Το νέο Nissan Micra διαθέτει όλα τα προσόντα προκειμένου να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του με ιδιαίτερη άνεση, ακόμη και άτομα πέραν του μετρίου αναστήματος.

Advertisement
Advertisement

H διαφοροποίηση στο ύψος των ανθρώπων ήταν ένα μείζον πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι  μηχανικοί της Nissan, στη φάση της ανάπτυξης του νέου Micra. Για την ακρίβεια, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό χώρο στο νέο μοντέλο που όχι μόνο θα παρέχει εξαιρετική άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες ανεξαρτήτως ύψους, αλλά αυτό να γίνει πράξη  σε ένα supermini με εξωτερικό μήκος μόλις 3.999 χιλιοστά. Η ομάδα στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan (NTCE),  στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτή την  πρόκληση. Έτσι, το νέο MICRA έχει κορυφαίο εσωτερικό χώρο για τους εμπρός επιβάτες,  που οφείλεται εν μέρει σε μια πρωτοποριακή  προσέγγιση.

Ο Lee Griggs, Ανώτερος Μηχανικός στο NTCE, εξήγησε πως αυτό έγινε εφικτό: “Είναι μια πολύ απλή ιδέα. Επιλέγουμε συναδέλφους του NTCE  διαφόρων μεγεθών και λαμβάνουμε  40 διαφορετικές μετρήσεις από κάθε ένα από αυτούς, καταγράφοντας τα πάντα, από το ύψος και την θέση των ματιών όταν είναι καθήμενοι, μέχρι την έκταση των χεριών και των ποδιών τους.”

Advertisement
Advertisement

Με το ψηλότερο εργαζόμενο στο NTCE να είναι 2 μέτρα και τον κοντύτερο στα 1,52 μέτρα, επιτυγχάνεται μια ευρεία πληροφόρηση που αποδείχθηκε χρήσιμη στη δημιουργία του ευρύχωρου εσωτερικού του νέου Micra. Ο Lee συνεχίζοντας είπε: “Το Micra έχει την καλύτερη στην κατηγορία του ρύθμιση (διαδρομή εμπρός/πίσω) του καθίσματος και ένα στάνταρ ρυθμιζόμενο τιμόνι σε ύψος  και βάθος, έτσι ώστε ο καθένας να κάθεται άνετα.”