Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan 300ZX: Σε πώληση ένα σπάνιο μοντέλο

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan 300ZX: Σε πώληση ένα σπάνιο μοντέλο

ΝΕΑ

Nissan 300ZX: Σε πώληση ένα σπάνιο μοντέλο

ΝΕΑ

Ο οίκος BH Auction, αναμένεται να δημοπρατήσει στην Ιαπωνία ένα Nissan 300ZX, το οποίο θεωρείται και επισήμως ένα από τα πιο γρήγορα τετράτροχα μοντέλα στον κόσμο, με βάση την ταχύτητα των 421,536 km/h που έπιασε κατά την διάρκεια της Bonneville Speed Week, το 1991.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω ταχύτητα έχει επισημοποιηθεί από τον οργανισμό χρονομετρών της Καλιφόρνια, ως παγκόσμιο ρεκόρ, για συγκεκριμένες κατηγορίες. Για να επιτευχθεί το εν λόγω ρεκόρ, κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Nissan 300ZX, οι τεχνικοί της εταιρείας βελτιώσεων Jun, έχουν χρησιμοποιήσει ως βάση τον V6 κινητήρα, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο γιγαντιαίων διαστάσεων υπερσυμπιεστές, με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 985 PS.

Nissan-300ZX-Bonneville-Auction-9-chariatis-530

Για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, έχει τοποθετηθεί μία μεγάλη εισαγωγή αέρα, ενώ για την επίτευξη της βέλτιστης ταχύτητας, επιβάλλεται η άριστη αεροδυναμική, κάτι που φαίνεται και από την ιδιαίτερη σχεδίαση του εμπρός τμήματος του αμαξώματος, αλλά και του πίσω διαχύτη.

Advertisement

Nissan-300ZX-Bonneville-Auction-5-chariatis-640 a

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το αγωνιστικών προδιαγραφών τιμόνι, τα μπάκετ καθίσματα της Recaro, η πλειάδα των λυχνιών και αεροπορικού τύπου διακοπτών, αλλά και το roll cage. Σύμφωνα με πηγές από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το ποσό που αναμένεται να συγκεντρώσει το Nissan 300ZX να κυμανθεί ανάμεσα στις 60.000 έως 90.000 ευρώ.

Advertisement