Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Peugeot 3008: Κίνηση ματ από τους Γάλλους;

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot 3008: Κίνηση ματ από τους Γάλλους;

ΝΕΑ

Νέο Peugeot 3008: Κίνηση ματ από τους Γάλλους;

ΝΕΑ

Μην απορείτε με το γεγονός ότι 1 στα 4 αυτοκίνητα που πωλούνται πλέον στην Ευρώπη είναι SUV. Με τους καταναλωτές να έχουν δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μοντέλα όπως το Nissan Qashqai, το Peugeot 2008, το Renault Captur, το Opel Mokka, ποιος θα επιλέξει ένα συμβατικό μικρομεσαίο ή ένα πολυμορφικό; Και μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν τα Renault Kadjar, Seat Ateca, Toyota C-HR.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τον Οκτώβριο θα αρχίσουν οι πωλήσεις του 3008 δεύτερης γενιάς. Η Peugeot αντιλήφθηκε προς τα πού πηγαίνει το… ρεύμα και μετέτρεψε ένα ψευδο-crossover σε ένα αυθεντικό SUV. Αν και θα διατίθεται αρχικά μόνο ως προσθιοκίνητο (η μελλοντική plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει κίνηση σε όλους τους τροχούς), το 3008 μπορεί να κινηθεί σε χώμα, λάσπη και χιόνι, χάρη στο σύστημα πρόσφυσης Advanced Grip Control, την απόσταση των 22 cm από το έδαφος, τις προστατευτικές ποδιές, τα ελαστικά Mud & Snow.

Advertisement
Advertisement

Πριν να το δούμε από κοντά και να το οδηγήσουμε, δεν μπορούμε να εκφράσουμε άποψη για το πόσο ποιοτική κύλιση προσφέρει και πόσο ασφαλές είναι σε γρήγορο ρυθμό. Όμως η όψη της καμπίνας των επιβατών, η νέα πλατφόρμα EMP2 της Peugeot, ο εξοπλισμός του και οι αποδοτικοί κινητήρες PureTech/BlueHDi δείχνουν ότι στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή. Η αποστολή του δεν είναι εύκολη, όμως η είσοδός του στο «ρινγκ» μας προδιαθέτει να απολαύσουμε μία συναρπαστική αναμέτρηση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για τους κινητήρες, το εσωτερικό i-Cockpit και τις διαστάσεις του νέου Peugeot 3008.