Live Κίνηση
Περισσότερα
VW POLO

To νέο VW Polo κάνει πιο εύκολη την οδήγηση

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο VW Polo κάνει πιο εύκολη την οδήγηση

VW POLO

To νέο VW Polo κάνει πιο εύκολη την οδήγηση

VW POLO

Η οδήγηση του νέου Volkswagen Polo μπορεί να προσφέρει μεγάλες απολαύσεις, όμως και μετακινήσεις με γνώμονα την ασφάλεια. Τα παρακάτω πρακτικά συστήματα υποβοήθησης σας υποστηρίζουν εν ώρα οδήγησης, για να κάνουν αρκετά πράγματα πιο εύκολα και πιο άνετα, προσφέροντας χαλάρωση σε μακρινές διαδρομές ή βοήθεια στην κίνηση της πόλης.

Advertisement
Advertisement

Σύστημα Cruise control
Το πόδι σας σας κουράζεται όταν πρέπει να πατά συνέχεια το γκάζι, π.χ. σε μεγάλες διαδρομές στην εθνική όδο. Το σύστημα cruise control μπορεί να σας ξεκουράσει. Από μια ταχύτητα και άνω, την οποία έχετε προεπιλέξει εσείς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα και αυτό θα διατηρήσει σταθερή την ταχύτητα. Τότε μπορείτε να απομακρύνετε το πόδι από το πεντάλ και να το ξεκουράσετε. Ανεξάρτητα από την κλίση του δρόμου, εσείς θα κινείστε με την επιλεγμένη ταχύτητα.  Το ενσωματωμένο σύστημα περιορισμού της ταχύτητας είναι απλό και ευφυές:  εσείς επιλέγετε τη μέγιστη ταχύτητα και το σύστημα περιορίζει αντίστοιχα την παροχή καυσίμου στον κινητήρα. Μεταξύ άλλων, κάνει και πιο εύκολη για σας την παρακολούθηση των ορίων ταχύτητας εντός πόλης. Το σύστημα περιορισμού της ταχύτητας είναι βασικός εξοπλισμός από την έκδοση Trendline και πάνω. Το σύστημα cruise control είναι βασικός εξοπλισμός για την εκδόση Comfortline.

polo-2017-adaptive-cruise-control640

Σύστημα Adaptive cruise control με stop & go
Ανά πάσα στιγμή χρειάζεται να προσαρμόζετε την οδήγησή σας σε αυτή των άλλων οδηγών, ιδιαίτερα σε συνθήκες έντονης κίνησης. Εδώ μπορεί να σας υποστηρίξει το προαιρετικό σύστημα adaptive cruise control. Κάνει τη διαδρομή πιο άνετη, διατηρώντας την προεπιλεγμένη από σας ταχύτητα και απόσταση από το όχημα μπροστά σας. Εντελώς αυτόματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται ένας αισθητήρας στο εμπρός μέρος του οχήματος και μετρά την απόσταση από το μπροστινό όχημα. Αν η απόσταση μεγαλώνει ή μικραίνει, το σύστημα αυτόματα φρενάρει ή επιταχύνει. Μπορεί ακόμη και να ακινητοποιήσει εντελώς το όχημα, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Ο οδηγός απλά πατά το φρένο ή τον διακόπτη στο πολυλειτουργικό τιμόνι για να απενεργοποιήσει το σύστημα. Το σύστημα Adaptive cruise control με λειτουργία stop & go είναι βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Highline.

Advertisement
Advertisement

polo-2017-aisthitiras-tiflou-simiou640

Αισθητήρας τυφλού σημείου
Κάθε οδηγός μαθαίνει να κοιτά πίσω από τον ώμο του για να εντοπίζει οχήματα στο τυφλό σημείο του. Τώρα υπάρχει προαιρετικά διαθέσιμος ένας Αισθητήρας τυφλού σημείου για το νέο Polo. Μόλις ένα όχημα βρεθεί στο τυφλό σημείο, το σύστημα σας προειδοποιεί για τυχόν κίνδυνο με μια ένδειξη LED στον εξωτερικό καθρέφτη. Αν παρ’ όλα αυτά ενεργοποιήσετε τα φλας (φώτα αλλαγής πορείας), η ένδειξη LED στον καθρέφτη αρχίζει να αναβοσβήνει για να σας τραβήξει την προσοχή. Ο προαιρετικός Αισθητήρας Τυφλού Σημείου λειτουργεί όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα πάνω από 15 km/h και προσφέρεται σε συνδυασμό με το σύστημα Rear Traffic Alert. Το σύστημα Rear Traffic Alert  είναι επίσης χρήσιμο όταν βγαίνετε από θέση στάθμευσης. Με τη χρήση αισθητήρων που βρίσκονται στον πίσω προφυλακτήρα το σύστημα ελέγχει την κίνηση στο πίσω μέρος του οχήματος. Αν το αυτοκίνητό σας πλησιάσει πολύ κοντά σε άλλο όχημα, θα ενημερωθείτε με ακουστικά σήματα και μια οπτική ένδειξη στην οθόνη του ηχοσυστήματος ή συστήματος ραδιοπλοήγησης. Αν δεν αντιδράσετε, το σύστημα παρεμβαίνει για να αποτρέψει μια επερχόμενη σύγκρουση ενεργοποιώντας το σύστημα πέδησης.

polo-2017-fatigue-detection640

Advertisement

Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης «Fatigue Detection»
Οδηγείτε για ώρα σε μια μεγάλη και μονότονη διαδρομή και αρχίζετε να αισθάνεστε κούραση. Κρατάτε το τιμόνι άκαμπτα και κάνετε απότομες κινήσεις στον χειρισμό του. Είναι τα πρώτα σημάδια υπνηλίας. Το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης «Fatigue Detection» αναγνωρίζει αυτήν την μη φυσιολογική συμπεριφορά και σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα και αφού νιώσετε ότι ξεκουραστήκατε να συνεχίσετε την οδήγηση. Αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις.