Live Κίνηση
Περισσότερα
VW GOLF

Νέο VW Golf: Οι αλλαγές στη σχεδίαση

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Golf: Οι αλλαγές στη σχεδίαση

VW GOLF

Νέο VW Golf: Οι αλλαγές στη σχεδίαση

VW GOLF

Το ανανεωμένο Golf έχει νέους προφυλακτήρες, προβολείς και πίσω φώτα LED. Η συνολική εικόνα είναι αναβαθμισμένη διατηρώντας τις διαχρονικές γραμμές του μικρομεσαίου γερμανικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα υπό τον Klaus Bischoff, Επικεφαλής Σχεδίασης της Volkswagen, σχεδίασε εκ  νέου τους προφυλακτήρες και, σε συνεργασία με τους μηχανικούς, νέους προβολείς (αλογόνου και LED), νέα πίσω φώτα LED και νέες ζάντες. Η εξωτερική σχεδίαση του Golf, που εξελίσσεται συστηματικά πάνω από 40 χρόνια, έχει προοδεύσει συνειδητά σε νέα επίπεδα. Και αυτό επειδή η επιτυχία του Golf – μαζί με την τεχνική φιλοσοφία και τις συνολικές ικανότητές του – βασιζόταν ανέκαθεν σε μία σχεδίαση που δεν περιοριζόταν απαραίτητα σε μία κατηγορία. Αυτό έκανε το Golf ένα από τα λίγα μικρομεσαία αυτοκίνητα παγκοσμίως που δεν φανερώνει το οικονομικό προφιλ του ιδιοκτήτη τους – κάτι που ενσαρκώνει και την ουσία αυτού του μοντέλου της Volkswagen, από το παρελθόν μέχρι σήμερα.

Στο μπροστινό μέρος, ο συνδυασμός της μάσκας και των προβολέων είναι το στοιχείο που προάγει το στυλ του μοντέλου σε νέα επίπεδα τελειότητας. Η κάτω χρωμιωμένη λωρίδα της μάσκας συνεχίζεται αριστερά και δεξιά σαν στοιχείο χρωμίου που επεκτείνεται μέσα από τα φώτα ημέρας LED και τους full-LED προβολείς. Οι προβολείς LED του νέου Golf, που περιλαμβάνονται στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό, ανάλογα με την έκδοση, αντικαθιστούν τους προβολείς xenon. Οι ανασχεδιασμένες θυρίδες εξαερισμού στο κάτω τμήμα του προβολέα τονίζουν το πλάτος του Golf περισσότερο από ποτέ. Η μάσκα των εκδόσεων Trendline, Comfortline και Highline υιοθετεί σχεδίαση τύπου γρίλιας, ενώ στα μοντέλα GTI και GTD και στο Alltrack, αντίστοιχα είναι τύπου πλέγματος. Ένα οπτικό πλεονέκτημα σε εκδόσεις με Adaptive Cruise Control (ACC) και /ή Front Assist με City Emergency Braking και παρακολούθηση πεζών: σε όλες τις εκδόσεις TDI, TSI, φυσικού αερίου, GTD και GTI ο αισθητήρας ραντάρ σε αυτά τα συστήματα δεν θα είναι πλέον ορατός στην εισαγωγή του προφυλακτήρα, αφού είναι κρυμμένος πίσω από το σήμα της VW στη μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Το πίσω τμήμα επίσης αποκτά πιο ελκυστικό στυλ. Στο εξής, όλες οι εκδόσεις Golf και Golf Variant θα εφοδιάζονται με πίσω φώτα full-LED. Σε αντίθεση με άλλα φωτιστικά πίσω φώτα LED, καμία από τις λειτουργίες πίσω φώτων του Golf δεν θα χρησιμοποιεί συμβατικούς λαμπτήρες. Επίσης, η κορυφαία έκδοση πίσω φώτων full-LED  «ρέοντα» φλας. Οπτικά αυτή η έκδοση μπορεί να αναγνωρίζεται από μία ημιδιαφανή λευκή λωρίδα LED που γίνεται πορτοκαλί όταν αναβοσβήνει. Τελευταίο αλλά σημαντικό: η κορυφαία έκδοση ξεχωρίζει από μία εντυπωσιακή δυναμική οπτική μετάβαση μεταξύ πίσω φώτων LED και φώτων φρένων LED όταν ενεργοποιούνται τα φρένα. Οι εκδόσεις Comfortline και Highline θα αναγνωρίζονται από χρωμιωμένα στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα.

Το Golf GTI αναγνωρίζεται από τη θρυλική, κόκκινη λωρίδα της μάσκας – που τώρα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο ταυτότητας. Η εγκάρσια μπάρα της μάσκας και τα μικρά πλευρικά πτερύγια των διπλών προβολέων LED που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό των GTI συνδυάζουν το κόκκινο με το χρώμιο. Στα Golf GTD και GTD Variant, η εγκάρσια μπάρα και τα  πτερύγια είναι πλήρως χρωμιωμένα. Πίσω, όλα τα GTI και GTD του 2017 έχουν επίσης νέους προφυλακτήρες και πίσω φώτα full-LED στο βασικό εξοπλισμό τους. Το Golf GTI χρησιμοποιεί χρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής μεγαλύτερης διατομής.