Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Πόσο σπορ είναι το Mercedes EQ A Concept

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο σπορ είναι το Mercedes EQ A Concept

Mercedes Summer

Πόσο σπορ είναι το Mercedes EQ A Concept

Mercedes Summer

Βήμα-βήμα ερχόμαστε πιο κοντά στην πλήρη αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού πρωτότυπου της Mercedes-Benz που ακούει στο όνομα EQ A Concept. Αρχικά είδαμε μία σκοτεινή teaser εικόνα, μετά ένα video που αποκάλυπτε περισσότερες οπτικές γωνίες στο εν λόγω μοντέλο, τώρα οι Γερμανοί μοιράζονται και ένα σκίτσο που μαρτυρά το σπορ χαρακτήρα του!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με τη λογική να λέει πως αυτό που θα δούμε, με λάστιχα και λαμαρίνα, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δεν θα διαφέρει πολύ από το σχέδιο που μοιράστηκε η Mercedes.

Θα αποτελεί τη βάση στη γκάμα του ηλεκτρικού παρακλαδιού της που θα αφορά οχήματα που θα λανσάρονται ως EQ (ακόμα και το μονοθέσιο των Γερμανών στη Formula 1 το χρησιμοποιεί!) αλλά και προπομπό του τελικής έκδοσης παραγωγής που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Advertisement
Advertisement

Το σκίτσο λοιπόν φανερώνει ένα σπορτίφ 3θυρο hatchback, με πολλές λεπτομέρειες στο πρόσθιο μέρος που έχουν ως γνώμονα τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Το λογότυπο της μάρκας που βρίσκεται στο κέντρο της μάσκας αλλά και το πλαίσιό της φωτίζονται, με τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα να ολοκληρώνουν το «πρόσωπο» του EQ A Concept.

Διαφορετικού χρωματισμού, σε μαύρο δηλαδή χρώμα είναι το καπό ενώ διχρωμία συναντάμε και στους μεγάλους τροχούς. Το γενικότερο σουλούπι περιλαμβάνει καθαρές γραμμές και πολλές καμπύλες, που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Το Mercedes EQ A Concept αναμένεται να παίρνει ώθηση από έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, που θα περνά την ισχύ στον εμπρός άξονα (θα έρθει και πιο δυναμική σε αποδόσεις έκδοση στην πορεία) ενώ θα πατάει στην πλατφόρμα MEA (modular electric architecture).

Advertisement

Η μάρκα από τη Στουτγάρδη δεν έχει μοιραστεί τεχνικές λεπτομέρειες, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για αυτές. Η Έκθεση της Φρανκφούρτης πλησιάζει…