Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Swift αποκαλύπτεται

Ελλάδα 0:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Suzuki Swift αποκαλύπτεται

ΝΕΑ

Το νέο Suzuki Swift αποκαλύπτεται

ΝΕΑ

Μετά από πολλές διαρροές εικόνων χαμηλής ανάλυσης, η Suzuki έδωσε τελικά στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Swift. Όχι όμως και τα πλήρη τεχνικά του στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Πριν μερικές ημέρες σας παρουσιάσαμε στο newsauto.gr τις πρώτες εικόνες του νέου Swift, σε χαμηλή ανάλυση. Σήμερα, λίγο πριν την εκπνοή του 2016 και με αφορμή το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης, η Suzuki μας αποκάλυψε πλήρως τις εικόνες του μοντέλου (αυτό που θα κυκλοφορήσει αρχικά την Ιαπωνία).

Σε επίπεδο σχεδίασης, δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τους προηγούμενους μήνες. Έτσι, το μικρό μοντέλο της Suzuki μας έρχεται με πιο δυναμική εμφάνιση, διατηρώντας όμως τον compact χαρακτήρα του. Παράλληλα, η εικόνα του εσωτερικού είναι λιτή και θυμίζει έντονα το νέο Vitara.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα πλήρη τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, παρά μόνο ορισμένες πληροφορίες για τις εκδόσεις κινητήρα με τις οποίες θα κυκλοφορήσει-αρχικά-στην Ιαπωνία. Όπως προκύπτει, στη βάση θα υπάρχει το βενζινοκίνητο μηχανικό σύνολο των 1,2 λίτρων (θα συνδυάζεται και με το υβριδικό σύστημα SHVS), ενώ στην πιο σπορ έκδοση του μοντέλου για την κίνηση θα φροντίζει ο νέος 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο της εταιρείας, με απόδοση από 120 ίππους και πάνω. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και σε 4κίνητη έκδοση. Τα παραπάνω μηχανικά σύνολα θα μπορούν να συνδυαστούν με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με αυτόματο 6 σχέσεων. Παράλληλα, η Suzuki θα εξοπλίσει το νέο Swift με αρκετές τεχνολογικές εφαρμογές όπως adaptive cruise control, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και διάφορα άλλα.

Advertisement

Τέλος, περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου περιμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζει η ημερομηνία όπου το νέο Swift θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης.