Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Range Rover SV Coupe σε μόνο 999 μονάδες

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Range Rover SV Coupe σε μόνο 999 μονάδες

ΝΕΑ

Νέο Range Rover SV Coupe σε μόνο 999 μονάδες

ΝΕΑ

Η Land Rover και το τμήμα της Special Vehicle Operations παρουσιάζει ένα νέο μοναδικό της δημιούργημα στη Γενεύη, το Range Rover SV Coupe των 999 μονάδων και 270.000 ευρώ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω βρετανικό δημιούργημα είναι ουσιαστικά η πρώτη κουπέ έκδοση του γνωστού μας Range Rover, το οποίο ξεχωρίζει εκτός από τις 2 πλαϊνές πόρτες, με τις μαύρες πλαϊνές κολώνες που δείχνουν σαν η οροφή να αιωρείται, αλλά και με την απουσία πλαισίων στα πλαϊνά τζάμια που τονίζουν τον χαρακτηρισμό «κουπέ».

Στο εσωτερικό, η Land Rover έχει τονίσει τη μοναδικότητα και πολυτέλεια του μοντέλου, χαρίζοντάς του νέες επενδύσεις σε μοτίβο διαμαντιού για το σαλόνι, ενώ υπάρχουν και υλικά επενδύσεων που συναντούμε στα πιο ακριβά γιότ και τζετ.

Range SV Coupe 640 (2)

Advertisement
Advertisement

Τεχνικά, η στάνταρ αερανάρτηση είναι πιο χαμηλή κατά 8 χλστ. σε σχέση με αυτή του «απλού» Range Rover, ενώ διαθέσιμες είναι και τεράστιες ζάντες για τους τροχούς από 21 έως 23 ίντσες (για πρώτη φορά 23 ίντσες σε Range Rover).

Ο κινητήρας του Range Rover SV Coupe είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου 5λιτρου V8 μοτέρ της Land Rover, ο οποίος πλέον αποδίδει 565 ίππους, όντας και ο ισχυρότερος που έχει μπει ποτέ σε Range Rover. Η βρετανική φίρμα ανακοινώνει ότι για το 0-60 μίλια/ώρα απαιτούνται κάτω από 5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

Πάντως, παρά όλα τα παραπάνω πολύ δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η Land Rover τονίζει ότι το Range Rover SV Coupe δεν έχει χάσει τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του 5θυρου μοντέλου και έτσι, το νέο μοντέλο μπορεί να προσπελάσει υδάτινο κώλυμα βάθους 900 χλστ., με την ελκτική του δυνατότητα να αγγίζει τους 3,5 τόνους.

Advertisement

Range SV Coupe 640 (1)

Όπως προείπαμε το νέο Range Rover SV Coupe θα κατασκευαστεί σε μόνο 999 μονάδες από το ειδικό τμήμα SVO της Land Rover. Κάθε ένα αυτοκίνητο θα φτιάχνεται στο χέρι κατά παραγγελία του πελάτη. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη της χρονιάς και το κόστος στη Μεγάλη Βρετανία είναι από 240.000 λίρες (268.800 ευρώ).

Advertisement