Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Peugeot Rifter αντικαθιστά το Partner

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Peugeot Rifter αντικαθιστά το Partner

ΝΕΑ

Το νέο Peugeot Rifter αντικαθιστά το Partner

ΝΕΑ

Η Peugeot μας συστήνει το Rifter, το νέο μικρό MPV της που έχει νέο όνομα και βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και κάνει το ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης. Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σε συνέχεια της παρουσίασης των συγγενών MPV από τις Citroen και Opel, η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες για την δική της εκδοχή για το μικρό πολυμορφικό της. Το νέο μοντέλο βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα αλλά συνοδεύεται και από νέο όνομα. Το Peugeot Rifter αντικαθιστά το γνωστό Partner και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 4.4 και 4.75 μέτρων με 5 και 7 θέσεις αντίστοιχα. Βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι φυσικά η ευρυχωρία και η λειτουργικότητα με την κοντή έκδοση να προσφέρει ένα χώρο φόρτωσης 775 λίτρων και την μακριά έκδοση με πεσμένα τα πίσω καθίσματα η δυνατότητα φόρτωσης θα φθάνει τα 4.000 λίτρα.

peugeot-rifter876546556765harpi530

Σημαντικό στοιχείο είναι πως η Peugeot θα προσφέρει το Rifter και με σύστημα τετρακίνησης. Οι κινητήρες του μοντέλου θα προέρχονται από την υπάρχουσα γκάμα της εταιρίας. Έτσι θα υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.2 λίτρων με 110 και 130 ίππους που θα συνοδεύεται και από αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Περισσότερες σε αριθμό θα είναι οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις καθώς ο 1.5 BlueHDi θα προσφέρεται με 75, 100 και 130 ίππους ενώ και εδώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλιστικά κορυφαία έκδοση θα είναι η GT Line που θα έχει ένα χαρακτηριστικό καφέ χρώμα, ζάντες 17 ιντσών ενώ αντίστοιχα ιδιαίτερα ποιοτικός και πλούσιος θα είναι ο εξοπλισμός στο εσωτερικό που θα ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο i-Cockpit της Peugeot. Φυσικά το νέο μοντέλο θα συνοδεύεται και από όλα τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού όπως και από τα πιο σύγχρονα συστήματα infotainment του ομίλου.

peugeot-rifter876546556765harpi640