Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε νέο μοτέρ diesel το ανανεωμένο Peugeot 308

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mε νέο μοτέρ diesel το ανανεωμένο Peugeot 308

ΝΕΑ

Mε νέο μοτέρ diesel το ανανεωμένο Peugeot 308

ΝΕΑ

H Peugeοt δίνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το ανανεωμένο μικρομεσαίο μοντέλο της. Μεταξύ άλλων το 308 αποκτά ένα νέο μοτέρ πετρελαίου στην γκάμα του.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πριν μερικές μέρες σας παρουσιάσαμε στο newsauto τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου 308. Σχεδιαστικά, στο εμπρόσθιο μέρος του ανανεωμένου Peugeot 308 ξεχωρίζει η αλλαγμένη γρίλια της μάσκας, που παραπέμπει σε αυτή του 3008, αλλά και η νέα σχεδίαση για τις γρίλιες του προφυλακτήρα και τα φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος του μοντέλου η Peugeot ανακοινώνει ότι υπάρχουν ελαφρώς ανανεωμένα φώτα, όμως προς το παρόν η γαλλική εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία. Περνώντας μέσα στην καμπίνα ο εξοπλισμός είναι αναβαθμισμένος και παράλληλα έχουν προστεθεί νέες επενδύσεις στα καθίσματα και τις πόρτες. Επίσης, πολλά από τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που είδαμε πρόσφατα στο 3008, θα εξοπλίσουν και το ανανεωμένο 308.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη αλλαγή του αυτοκινήτου αφορά στην γκάμα των κινητήρων του. Εδώ η Peugeot αντικαθιστά τoν πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων με ένα νέο μοτέρ diesel στα 1.500 κυβικά εκατοστά και απόδοση στους 130 ίππους. Μάλιστα, η γαλλική φίρμα υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους.

Τέλος, στις διαθέσιμες επιλογές παραμένουν ο αναβαθμισμένος 1.200άρης turbo Puretech βενζινοκινητήρας των 130 ίππων (συνδυάζεται με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων), ο 2λιτρος BlueHDi κινητήρας diesel των 180 ίππων που εφοδιάζει το Peugeot 308 GT (συνεργάζεται με ένα νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της Aisin) και ο 1,6 τούρμπο με τους 270 ίππους για την έκδοση 308 GTi.