Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Mazda CX-8 στο Τόκιο

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο Mazda CX-8 στο Τόκιο

ΝΕΑ

To νέο Mazda CX-8 στο Τόκιο

ΝΕΑ

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο κάνει το ντεμπούτο του το νέο Mazda CX-8, το οποίο διαθέτει αρκετά στοιχεία πρακτικότητας.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟYZAΣ (kf@newsauto.gr)

Η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει επίσημα το νέο μεγάλο της SUV. To Mazda CX-8 τοποθετείται στην κατηγορία των μεγάλων οχημάτων ελευθέρου χρόνου και προσφέρει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης στο εσωτερικό του. Σχεδιαστικά το μοντέλο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda. Στο εμπρός μέρος παρατηρούμε τη μεγάλη μάσκα που βλέπουμε σε όλα νέα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, ενώ το πίσω τμήμα είναι αρκετά πιο συγκρατημένο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εσωτερικό του ιαπωνικού SUV. Προαιρετικά μπορεί να αποκτηθεί με 7θέσια διάταξη, ενώ η δεύτερη σειρά καθισμάτων διαμορφώνεται ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες. Έτσι, σύμφωνα με τη Mazda το μεσαίο κάθισμα μπορεί να αφαιρεθεί δημιουργώντας επιπλέον χώρο φόρτωσης ή άνεσης μεταξύ των επιβατών. Eπίσης, να σημειώσουμε πως το μοντέλο εξοπλίζεται και με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου CX-8 υπάρχει ένας πετρελαιοκινητήρας 2,2 λίτρων με απόδοση 190 ίππων & 450 Nm ροπής. Το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει στις αρχές του 2018 και προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

cx-8640