Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Honda Civic Type R έρχεται και με αυτόματο CVT

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο Honda Civic Type R έρχεται και με αυτόματο CVT

ΝΕΑ

To νέο Honda Civic Type R έρχεται και με αυτόματο CVT

ΝΕΑ

Oι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας αποκάλυψαν ότι η νέα γενιά του Civic Type R, εκτός του στάνταρ χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, θα διαθέτει και αυτόματο κιβώτιο CVT.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

H Honda έχει σχεδόν έτοιμη την επόμενη γενιά του Civic Type R, όπως σας δείξαμε και πρόσφατα σε βίντεο, με το μοντέλο να πραγματοποιεί δοκιμές στους δρόμους των ΗΠΑ. Η τελική μορφή του αυτοκινήτου παραγωγής φαίνεται ότι θα είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο που είδαμε στην προηγούμενη έκθεση του Παρισιού και πλέον, οι άνθρωποι της Honda αρχίζουν να αποκαλύπτουν και άλλα τεχνικά στοιχεία, όσον αφορά το hot μικρομεσαίο μοντέλο τους. Αυτή τη φορά η είδηση που προέκυψε σχετίζεται με τα κιβώτια. Έτσι, για πρώτη φορά, εκτός του στάνταρ χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, θα υπάρξει και προαιρετική επιλογή με αυτόματο CVT. H συγκεκριμένη αποκάλυψη ήρθε από το αφεντικό της Honda Europe, Katsushi Inoue, τον αρχισχεδιαστή, Daisuke Tsutamori και τον τεχνικό Διευθυντή της Honda, Mirsuru Kariya, κατά τη διάρκεια συνέντευξη που παραχώρησαν σε βρετανικό Μέσο.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας ξεκαθάρισαν ότι το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο που θα χρησιμοποιηθεί, δε θα αλλοιώνει σε καμία περίπτωση τον αγωνιστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Aπό τις πληροφορίες που ξέρουμε προκύπτει ότι το μοντέλο θα παραμείνει προσθιοκίνητο με τη χρήση μπλοκέ διαφορικού, ενώ ο 2λιτρος turbo V-TEC της υπάρχουσας γενιάς ενδέχεται να φτάσει σε απόδοση τα 340 άλογα.

Δείτε το νέο Honda Civic Type R να κάνει δοκιμές καμουφλαρισμένο στο Nurburgring