Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Ford Focus θα είναι ακόμη πιο δυναμικό

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο Ford Focus θα είναι ακόμη πιο δυναμικό

ΝΕΑ

To νέο Ford Focus θα είναι ακόμη πιο δυναμικό

ΝΕΑ

H Ford έχει ήδη έτοιμη την 4η γενιά του μικρομεσαίου της μοντέλου. Το ντεμπούτο του νέου Focus αναμένεται τον προσεχή Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement


ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Οι κατασκοπευτικές εικόνες του νέου Ford Focus-με αρκετό καμουφλάζ-κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και μας αποκαλύπτουν ορισμένα στοιχεία για τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα υιοθετήσει. H γενικότερη εικόνα παραπέμπει στο άρτι αφιχθέν Fiesta και έτσι κυριαρχούν τα νέα φωτιστικά σώματα LED, η νέα μεγαλύτερη μάσκα εμπρός και οι πολλές γωνίες κατά μήκους του αμαξώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρομεσαίο Ford θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, με τους μηχανικούς της εταιρείας να στοχεύουν στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου με οδηγοκεντρική προσέγγιση και συμπεριφορά. Κάτι που επιτάσσει άλλωστε και η παράδοση της Ford.

Advertisement
Advertisement

Όπως συνέβη και με το Fiesta, το επόμενο Focus θα αποκτήσει νέες εκδόσεις. Έτσι, εκτός της συμβατικής, αναμένεται να προστεθεί στη γκάμα του μια πολυτελής έκδοση Vignale, αλλά και μια πιο περιπετειώδης, με την κωδική ονομασία Active (με αντίπαλο το Golf Alltrack). Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, το μικρομεσαίο Ford θα αποκτήσει-μεταξύ άλλων-τον 1.000άρη EcoBoost με τους 140 ίππους, μια plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική που θα τοποθετηθεί απέναντι στο VW e-Golf.

Τέλος, η 4η γενιά του Focus θα εξοπλιστεί με πολλές τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσφέρει ακόμη πιο ανταγωνιστικούς χώρους για τα δεδομένα της μικρομεσαίας κατηγορίας.