Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο crossover της Qoros

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο crossover της Qoros

ΝΕΑ

Το νέο crossover της Qoros

ΝΕΑ

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Qoros παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Young crossover της, στο Chengdu Auto Show, μαζί μάλιστα με ένα πολυτελές concept sedan. Είναι προφανές πως σχεδιάζει να αναπτυχθεί περαιτέρω, με κινήσεις που παραπέμπουν στο δυτικό κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Young τροφοδοτείται από ένα υπερτροφοδοτούμενο 1.5 λίτρων 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με απόδοση 150 ίππους και συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα Qoros που χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα που εξελίχθηκε από την Magna Steyr, το Young έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το Chery Tiggo 7 και είναι παρόμοιο με τα Honda CR-V και Mazda CX-3.

Qoros-Young-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το Chery, στο οποίο βασίζεται, το Qoros Young είναι πιο μοντέρνο και υιοθετεί ένα ελκυστικό εξωτερικό περίβλημα. Η καμπίνα φαίνεται επίσης αρκετά εκλεπτυσμένη και περιλαμβάνει μια εξέχουσα οθόνη ψυχαγωγίας, τιμόνι τριών ακτίνων, εκκίνηση με κουμπί, προαιρετικές χρυσές λεπτομέρειες και ραφές, καθώς και δέρμα όπου κι αν κοιτάξετε.

Qoros-Young-back-tsiro-640Qoros-Young-inter-tsiro-640

Όσο για το πρωτότυπο του πολυτελούς sedan που παρουσιάστηκε στην έκθεση, αυτό ονομάζεται K-EV και αποδίδει 870 ίππους από έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για ένα monocoque από ανθρακονήματα πλαίσιο, με το πρωτότυπο να υιοθετούσε γυάλινες πόρτες, οι οποίες φαίνεται να εγκαταλείπονται όσο πλησιάζουμε προς την παραγωγή.