Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Arteon

Το νεό Arteon σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την VW

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νεό Arteon σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την VW

VW Arteon

Το νεό Arteon σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την VW

VW Arteon

Το Arteon εισαγάγει το νέο σχεδιαστικό «πρόσωπο» της Volkswagen. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η μεγάλη 3D μάσκα ψυγείου που εκτείνεται κατά πλάτος σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας τα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία, τοποθετημένα σχεδιαστικά πίσω από την μάσκα, προσδίδουν την τρίτη διάσταση (βάθος). Οι εγκάρσιες χρωμιωμένες γρίλιες της μάσκας με τις ενσωματωμένες φωτιστικές LED διόδους τους, «αναλαμβάνουν» λειτουργίες όπως τα φώτα ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας.

Advertisement
Advertisement


Avant garde σχεδίαση

Εκτός από το νέο πρόσωπο της Volkswagen, στα σημαντικότερα σχεδιαστικά στοιχεία του Arteon, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά δυναμικές αναλογίες, ανήκει σαφώς ο σχεδιασμός του εμπρός μέρους. Το χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο καπό του κινητήρα (κυρίαρχο γνώρισμα «καθαρόαιμων» σπορ αυτοκινήτων), που εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος, από τη γρίλια του ψυγείου έως το τελείωμα των δύο μπροστινών φτερών. Οι προβολείς LED, τα φώτα ημέρας και τα φλας ενσωματώνονται στις εγκάρσιες γρίλιες του ψυγείου, που κοσμούνται από χρώμιο. Έτσι προκύπτει η σχεδίαση μίας εμπρόσθιας όψης, η οποία θα ταίριαζε ακόμα και σε σπορ πολυτελή μοντέλα. Ανάλογα σπορτίφ είναι και το πίσω μέρος του Arteon.

Εκεί κυριαρχούν τα εντυπωσιακά φώτα LED με τα δυναμικά φλάς, τα μυώδη φτερά και οι ευμεγέθεις θόλοι των τροχών, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και τις 20 ίντσες! Με αυτά τα δεδομένα, το Arteon αποτελεί μία νέα εναλλακτική για όσους προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός σπορτίφ 5θυρου fastback με εντυπωσιακή σχεδίαση, προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, πολύ διαφορετικό ύφος και υψηλό επίπεδο άνεσης αντί μιας κλασικής λιμουζίνας.

Advertisement
Advertisement

Η αεροδυναμική τελειοποιεί τη δυναμική οδική συμπεριφορά
Στο νέο Arteon επιτεύχθηκε η ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε έναν καλό αεροδυναμικό συντελεστή cw 0,265 και σε καλές τιμές αρνητικής άντωσης (πίεσης του αέρα στο αμάξωμα, προς τα κάτω). Αυτό εξασφαλίζει από την μία πλευρά χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση και συνεπώς χαμηλές τιμές κατανάλωσης, και από την άλλη ένα υψηλό επίπεδο δυναμικής οδικής συμπεριφοράς. Οι τιμές αρνητικής άντωσης επιτεύχθηκαν με το συνολικό αεροδυναμικό πακέτο, στο οποίο ανήκει μεταξύ άλλων η χαρακτηριστική άκρη του πίσω μέρους, πάνω από τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η ισορροπία των τιμών άντωσης, που σταθεροποιούν το πίσω μέρος, βελτιστοποιεί τη ρύθμιση της ανάρτησης στον εμπρός και τον πίσω άξονα, με συνέπεια την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και την υψηλή σταθερότητα ακόμα και σε ταχύτητες πολύ κοντά στην τελική. Έτσι το νέο Arteon δε χρειάζεται να φέρει μετακινούμενη πίσω αεροτομή, η οποία να εξέρχεται του αμαξώματος σε υψηλές ταχύτητες.