Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες Hyundai για υβριδικά

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέοι κινητήρες Hyundai για υβριδικά

ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες Hyundai για υβριδικά

ΝΕΑ

Η Hyundai «υπόσχεται» περισσότερα υβριδικά μοντέλα για το μέλλον και εξελίσσει νέους κινητήρες που θα είναι συμβατοί με τις ανάγκες τους. Η σειρά SSP των κινητήρων, προσφέρει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον του είδους.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η στρατηγική της Hyundai για τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζει τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της στο μέλλον, αποκαλύφθηκε σε  διεθνές συνέδριο στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με αυτή και αφού οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι απαραίτητοι για το μέλλον της αυτοκίνησης, οι επιλογές για εξέλιξη και διαρκή βελτίωση των επιμέρους χαρακτηριστικών τους, είναι μονόδρομος.

Advertisement
Advertisement

Στα χαρακτηριστικά της νέας σειράς κινητήρων που εξελίσσεται με γνώμονα τη μελλοντική χρήση, περιλαμβάνεται και η χρήση νέων ελαφρύτερων συνθετικών και μη υλικών, καθώς και κάποιων νέων τεχνικών στη σχεδίαση. Με βάση αυτές, η διαμόρφωση των θαλάμων καύσης που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της θερμοδυναμικής απόδοσης του καυσίμου είναι αναπόσπαστο στοιχείο των κινητήρων στη νέα σειρά Smart Stream Powertrains.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Hyundai παρουσίασε και τη νέα τεχνολογία διαρκούς μεταβολής του χρονισμού των βαλβίδων (CVVD- Continuously Variable Valve Duration). Η τεχνολογία αυτή δίνει κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική τη χρήση των προγραμμάτων οδήγησης στα αυτοκίνητα, καθώς προσαρμόζει πιο άμεσα την απόκριση του κινητήρα στις διάφορες επιλογές που έχει ο οδηγός στη διάθεσή του (Eco, Sport, Normal, κλ.π.)