Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες για την ανανεωμένη Mercedes E-Class

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέοι κινητήρες για την ανανεωμένη Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες για την ανανεωμένη Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class του 2019, είναι έτοιμη να εισέλθει στη μεγάλη αγορά των Ηνωμένες Πολιτείες με πλήθος βελτιώσεων όπως αρχικά αναμενόταν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη νέα σύγχρονη τεχνολογία και την αναβαθμισμένη σειρά κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει μια νέα έκδοση E450 που θα είναι διαθέσιμη ως sedan, station, coupe και cabriolet. Διαθέτει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα Twin Turbo V6 3,0 λίτρων που παράγει 362 ίππους και ροπή στρέψης 500 Nm. Σε σύγκριση με την E400 που αντικαθιστά, η E450 προσφέρει επιπλέον 33 ίππους και 20 Nm ροπής. Μια άλλη νέα προσθήκη για το 2019 είναι η Mercedes-AMG E53. Διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με τεχνολογία EQ Boost, που της επιτρέπει να αποδίδει 435 ίππους και ροπή 520 Nm. Η E53 Sedan, είναι τετρακίνητη και επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,5 sec.

Εκτός από τους εξακύλινδρους κινητήρες, η E-Class του 2019 μπορεί να εφοδιαστεί με υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που 244 ίππων με ροπή 369 Nm. Οι πρόσθετες αλλαγές είναι περιορισμένες, αλλά η E-Class διαθέτει ένα νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών τριών ακτίνων με δέρμα Nappa. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν δύο νέες επιλογές σε ότι αφορά στη διαμόρφωση του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-benz-e-class-2019-tsiro-530

Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού καθώς και νέο σχεδιασμό στους τροχούς της AMG με διάσταση 19 ιντσών. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι η ανανεωμένη E-Class θα έχει “ενισχυμένα συστήματα ασφαλείας” αλλά και την περίφημη “προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής που χρησιμοποιεί ένα ευρύτερο πεδίο χαρτών και δεδομένων πλοήγησης σε διαφορετικούς δρόμους και καταστάσεις οδήγησης”. Η «νέα» E-Class θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο και οι τιμές της θα ανακοινωθούν πριν από το επίσημο λανσάρισμα.