Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες για τα Range Rover

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέοι κινητήρες για τα Range Rover

ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες για τα Range Rover

ΝΕΑ

Η Land Rover προχωρά στην ενσωμάτωση νέων σύγχρονων (Ingenium) 4κύλινδρων κινητήρων, τόσο στο πετυχημένο από κάθε άποψη Range Rover Evoque όσο και στο μεγαλύτερο και πιο περιπετειώδες Discovery Sport. Πάμε να τους γνωρίσουμε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόκειται για δυο νέα υπερσύγχρονα σύνολα βενζίνης που θα συμπληρώσουν ιδανικά τον χαρακτήρα των βρετανικών μοντέλων. Ο Si4 240 turbo βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 2 λίτρα παράγει 240 ίππους αλλά το κυριότερο 34,8 kgm ροπής, ρίχνοντας το βάρος εκτός των άλλων στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου αλλά και στον περιορισμό των ρύπων.

Ο έτερος κινητήρας βενζίνης, είναι ο Si4 290 ο οποίος όπως προδίδει και η ονομασία του αποδίδει 290 ίππους και 40,9 kgm ροπής (στα 2.000 κυβικά εκατοστά), με τα 0-100 km/h να έρχονται σε 6 sec στο Evoque και 6,5 sec στο Discovery Sport αντίστοιχα. Εκτός από τα δυο νέα μοτέρ βενζίνης, είχαμε αναβάθμιση από την εταιρία και στον twin-scroll SD4 diesel κινητήρα με τους 240 ίππους και τη χαμηλή κατανάλωση πετρελαίου.

Advertisement
Advertisement

Στα υπόλοιπα τώρα, τα Evoque και Discovery Sport μπορούν να παραγγελθούν με νέα εξωτερικά χρώματα, αλλά και σπορ καθίσματα καθώς και νέες δερμάτινες επενδύσεις στο χλιδάτο εσωτερικό τους.

Land-Rover-RR-Evoque-tsiro-640