Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες ονομασίες για τα μοντέλα Jaguar & Land Rover

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες ονομασίες για τα μοντέλα Jaguar & Land Rover

ΝΕΑ

Νέες ονομασίες για τα μοντέλα Jaguar & Land Rover

ΝΕΑ

Διαφορετικές κωδικές ονομασίες φαίνεται ότι θα υιοθετήσουν στο άμεσο μέλλον τα μοντέλα των Jaguar & Land Rover.

Advertisement
Advertisement

KΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Auto Express, από το 2018 τα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν οι Jaguar & Land Rover θα χρησιμοποιούν διαφορετικές ονομασίες, προκειμένου να αναγνωρίζεται πιο εύκολα η ιπποδύναμή και ο τύπος καυσίμου που χρησιμοποιούν. Εδώ να τονίσουμε ότι το πρώτο μοντέλο των εταιρειών, το οποίο υιοθέτησε τo νέο αυτό τρόπο, είναι το Velar που δοκιμάσαμε πρόσφατα.
Στην πράξη τώρα, κάθε ονομασία θα συνοδεύεται από ένα γράμμα και έναν αριθμό. To γράμμα θα μας δείχνει τον τύπου καυσίμου (Petrol ή Diesel) και ο αριθμός την ιπποδύναμη.

Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε πρόσφατα και η Audi, ώστε τα χαρακτηριστικά των μοντέλων να εύκολα αντιληπτά. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα μοντέλα της Audi που π.χ. έχουν ισχύ από 110 έως και 130 ίππους, θα συνοδεύονται πλέον με το νούμερο «30». Το «35» θα αφορά σε όλα τα Audi με ισχύ από 150 έως και 163 ίππους κ.ο.κ.

Advertisement
Advertisement

Ο ανώτερος αριθμός θα είναι το «70», που θα αφορά στα Audi που έχουν ισχύ πάνω από 530 ίππους. Έτσι και με βάση τα παραπάνω, το Audi A3 1,6 TDI μετονομάζεται σε A3 30 TDI, το A1 1,0 TFSI σε A1 25 TFSI κ.λπ.

Η Audi τονίζει ότι η νέα αυτή ονοματολογία δεν επηρεάζει το R8, όπως και τις γρήγορες εκδόσεις S και RS των μοντέλων της. Επίσης, το διψήφιο αυτό νούμερο θα συνοδεύσει όλες τις ονομασίες κινητήρων (TFSI, TDI, g-tron, e-tron).