Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στρατηγική από την Opel

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα στρατηγική από την Opel

ΝΕΑ

Νέα στρατηγική από την Opel

ΝΕΑ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πλάνο για τη διαχείριση της Opel από τον Όμιλο PSA, προκειμένου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Advertisement
Advertisement


Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Με τον οικονομικό και όχι μόνο έλεγχο να είναι ευθύνη του Γαλλικού Ομίλου PSA (Citroen- Peugeot), το νέο πλάνο για την επιστροφή της Opel στην κερδοφορία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Το πλάνο αυτό, που θα έχει την υπογραφή του Carlos Tavares, Πρόεδρος του PSA Group.

2017-opel-insignia-boi-530

Το πλάνο αυτό, προφανώς αφορά και το «Βρετανικό παρακλάδι», τη Vauxhall, του οποίου τα μοντέλα θα είναι και αυτά μέσα στο νέο σχέδιο. Βάσει αυτού, προβλέπεται να χρησιμοποιούνται οι κινητήρες και οι πλατφόρμες του PSA Group σε όλα τα μοντέλα των Opel- Vauxhall, μια και τα αντίστοιχα που εξελίσσονταν μέχρι τώρα στο Rüsselsheim θεωρούνται ξεπερασμένα.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή και σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή, μια που τα εργοστάσια του Γαλλικού Ομίλου θεωρούνται πιο αποδοτικά. Σύμφωνα με τον Tavares, είναι πολύ πιθανό να γίνουν και απολύσεις στα 6 εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη.