Νέα συστήματα υποστήριξης του οδηγού από τη Valeo | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Νέα συστήματα υποστήριξης του οδηγού από τη Valeo

Η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει στην έκθεση του Λας Βέγκας την επόμενη γενιά των συστημάτων ασφαλείας, τα οποία θα εγγυώνται την πλήρη υποστήριξη του οδηγού.

Eπιμέλεια: Κώστας Φουζας

Από τη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Λας Βέγκας (CES 2017), δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η γαλλική Valeo, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ανταλλακτικών, αλλά και συστημάτων ασφάλειας που σχετίζονται με το αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά, η εταιρεία παρουσίασε ένα σύστημα το οποίο «εποπτεύει» όλες τις μεριές του αυτοκινήτου (σε 360 μοίρες). Για τη λειτουργία του χρησιμοποιούνται κάμερες και αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του αμαξώματος, με τα δεδομένα κυκλοφορίας να απεικονίζονται σε οθόνη.

Το σύστημα καταγράφει τα σταθερά και κινούμενα αντικείμενα, αναλύει τα δεδομένα και προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενους κινδύνους. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επέμβει αυτόματα στο σύστημα πέδησης, αν οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα. Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμη σύστημα, το eCruise4u, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να κινείται αυτόματα σε μικρές ταχύτητες ή να παρκάρει μόνο του μέσω αισθητήρων.

Log In or Create an account