Νέα πλατφόρμα για τα επόμενα Subaru | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για τα επόμενα Subaru

Η αρχιτεκτονική αποτελεί το «Α» (ίσως και το «Ω») κάθε πετυχημένου αυτοκινήτου, καθώς συμβάλλει καθοριστικά σε διάφορους τομείς: από την ποιότητα κύλισης και την οδική συμπεριφορά, μέχρι το χαμηλό βάρος που επηρεάζει επιδόσεις, κατανάλωση, ρύπους.

Η Subaru έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αυτήν την περίοδο η Subaru Global Platform βρίσκεται υπό εξέλιξη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα επόμενης γενιάς μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας. Πρώτο χρονικά θα είναι εντός του 2016 το νέο Impreza, το οποίο θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο. Η Subaru δεν αρκείται βέβαια σε αυτό, καθώς αναπτύσσει παράλληλα τους επόμενους boxer βενζίνης και diesel, την τετρακίνηση Symmetrical AWD και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού με πυρήνα το EyeSight.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Subaru, η νέα πλατφόρμα θα συνδυάζει τη σταθερότητα στις ευθείες και την άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού, με την άνεση και τον περιορισμό θορύβων και κραδασμών. Παράλληλα, το κέντρο βάρους θα είναι κατά 5 mm χαμηλότερα από τα σημερινά μοντέλα, μειώνοντας τις κλίσεις στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Η νέα πλατφόρμα θα βασίζεται σε κοινό σχέδιο για όλα τα μελλοντικά Subaru, ανεξαρτήτως μεγέθους, κατηγορίας και κινητήρα (π.χ. βενζίνης, υβριδικού, ηλεκτρικού). Αυτό θα επιτρέψει στους Ιάπωνες να γίνουν πιο ευέλικτοι στην παραγωγή και ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος.

Log In or Create an account