Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικές Porsche και Lamborghini

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικές Porsche και Lamborghini

ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικές Porsche και Lamborghini

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Porsche εξελίσσει το τελευταίο διάστημα μια πλατφόρμα αφιερωμένη στα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα και τα supercars που αναμένεται να μοιραστεί στο προσεχές μέλλον με τις υπόλοιπες γαλαζοαίματες φίρμες του ομίλου, την Lamborghini και την Audi.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η νέα αρχιτεκτονική EV θα είναι η τρίτη που δημιουργεί το VW Group και θα κυκλοφορήσει με την επωνυμία SPE, σύμφωνα πάντα με τα όσα δημοσιοποίησε η Automotive News. Η πρώτη ένδειξη της νέας πλατφόρμας υπέρ-κατασκευών EV ήρθε ως υποσημείωση στην παρουσίαση των κεφαλαιαγορών και οικονομικών αποτελεσμάτων από το VW Group τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκτός από τα υψηλής απόδοσης Porsche EV, η νέα πλατφόρμα SPE θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα ο αντικαταστάτης του ηλεκτρικού Audi R8 e-tron καθώς και σε μια πιθανή νέα Lamborghini. Μετά από όλα αυτά, ο Ιταλός κατασκευαστής των supercar παρουσίασε πρόσφατα το concept Terzo Millennio, ως ένα ηλεκτρικό supercar από το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Lamborghini-Terzo-Millennio-concept-tsiro-640

Ένα ανώτερο στέλεχος της VW επιβεβαίωσε στην AutoNews ότι η Porsche αναπτύσσει πράγματι μια πλατφόρμα EV για δίπορτα σπορ αυτοκίνητα αλλά και supercars, με έναν εκπρόσωπο να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες. “Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς τα μελλοντικά έργα αυτή τη στιγμή“, ανέφερε. Οι πληροφορίες σχετικά με τα σχεδιαζόμενα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα και τα supercars είναι πραγματικά περιορισμένες αυτή τη στιγμή, ενώ τα πρώτα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα SPE, αναμένεται να κυλήσουν τους τροχούς τους στους δρόμους μετά το 2025.