Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Lamborghini Terzo Millennio με τεχνολογίες από το μέλλον

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Lamborghini Terzo Millennio με τεχνολογίες από το μέλλον

ΝΕΑ

Νέα Lamborghini Terzo Millennio με τεχνολογίες από το μέλλον

ΝΕΑ

Εξελιγμένη σε συνεργασία της Lamborghini με το φημισμένο MIT, η νέα πρωτότυπη Terzo Millennio παρουσιάστηκε χθες το βράδυ για να μας αποκαλύψει το που θα πορευτεί η ιταλική μάρκα στο μέλλον. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία η νέα Terzo Millennio έχει σχεδιαστεί από σήμερα για την τρίτη χιλιετία (από εκεί προέρχεται και η ονομασία της), εξ ου και ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογίες από το αύριο, προσφέροντας παράλληλα κορυφαίες επιδόσεις αλλά και το μοναδικό «συναίσθημα» που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της Lamborghini.

Έτσι λοιπόν, αρχικά στο πεδίο της σχεδίασης, η Terzo Millennio διαθέτει ένα αμάξωμα το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να επιτευχθεί η βέλτιστη αεροδυναμική επίδοση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του αυτοκινήτου αποτελεί η τοποθέτηση της καμπίνας των επιβατών όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και πάνω σχεδόν στον εμπρόσθιο άξονα, καθώς και τα έντονα αεροδυναμικά πτερύγια στο πλάι και το πίσω μέρος του.

Για την κίνησή της η νέα πρωτότυπη Lamborghini χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι μέσα στους τροχούς. Αυτοί, παίρνουν ισχύ μέσω μιας καινοτόμου τεχνολογίας που έχει εξελιχθεί από το MIT, σύμφωνα με την οποία αντί των συμβατικών μπαταριών όπου αποθηκεύεται η απαιτούμενη ενέργεια, όλο το αμάξωμα της Terzo Millennio έχει κατασκευαστεί από εξελιγμένα ανθρακονημάτινα υλικά και εφοδιαστεί με πολύ λεπτές «μπαταρίες», επιτρέποντας εξαιρετικά σύντομους χρόνους φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Terzo Millennio 640 (4)

Παράλληλα, η Lamborghini και το MIT εξελίσσουν μαζί και μια νέα τεχνολογία κατά την οποία τα ανθρακονημάτινα υλικά του αμαξώματος θα μπορούν ουσιαστικά να «θεραπευτούν» σε περίπτωση ζημιάς (ατυχήματος), αφού ειδικά ρευστά υλικά, μόλις διαγνωστεί από το αυτοκίνητο η ζημιά, θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν ή συμπληρώσουν το απαραίτητο υλικό που έχει «τραυματιστεί».

Terzo Millennio 640 (3)

Advertisement

Όλες οι παραπάνω τεχνολογίες είναι αν μη τι άλλο φουτουριστικές και εντυπωσιακές, όπως βέβαια και η όλη εμφάνιση της νέας πρωτότυπης Lamborghini. Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε το πότε οι καινοτομίες που φέρνει η Terzo Millennio θα μπουν στην παραγωγή, με τους ιθύνοντες της μάρκας να δηλώνουν ότι σίγουρα στο μέλλον πολλές από αυτές θα ενσωματωθούν σε διάφορα νέα μοντέλα της φίρμας.

Terzo Millennio 640 (2)

Advertisement