Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Lamborghini Aventador Super Veloce Jota

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Lamborghini Aventador Super Veloce Jota

ΝΕΑ

Νέα Lamborghini Aventador Super Veloce Jota

ΝΕΑ

Εδώ έχουμε την επόμενη έκδοση υψηλής απόδοσης της Lamborghini Aventador, η οποία θα ονομάζεται Super Veloce Jota, ή SV J προς το παρόν, σύμφωνα πάντα με όσα επίσημα διέρρευσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ας αποκρυπτογραφήσουμε λοιπόν τις προθέσεις της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Εσχάτως εντοπίσαμε το τελευταίο πρωτότυπο του αναβαθμισμένου supercar με τον V12 κινητήρα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία αλλά και στους δρόμους της Μπολόνια, καθώς οι μηχανικοί προετοιμάζονται για ένα εντυπωσιακό λανσάρισμα μέσα στο 2018. Όπως και στη Huracan Performante, οι απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος υψώνονται σε μια νέα θέση, υποδηλώνοντας την ελεύθερη αναπνοή για το σύνολο των 6,5 λίτρων τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το νέο πίσω φτερό δανεισμένο από την κορυφαία SV.

Lambo-aventador-svj-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο «μουλάρι» για να ρυθμίσουν με ακρίβεια την πίεση και την αεροδυναμική, να εξασφαλίσουν σταθερότητα στις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύσσει και αυτή η Lambo. Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με την ισχύ της νέας Lamborghini. Οι φήμες συγκλίνουν περισσότερο στους 800 ίππους, από τους 730 της Aventador S και τους 740 της SV. Θα τη δούμε τόσο σε coupe όσο και σε roadster, όπως δηλαδή και η προηγούμενη SuperVeloce. Το παγκόσμιο ντεμπούτο της αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενόψει των πωλήσεων που ξεκινούν τον επόμενο χειμώνα.