Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Jaguar XEL με μακρύ μεταξόνιο

Ελλάδα 0:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Jaguar XEL με μακρύ μεταξόνιο

ΝΕΑ

Νέα Jaguar XEL με μακρύ μεταξόνιο

ΝΕΑ

Ακολουθώντας την τάση των Κινέζων να επιλέγουν μοντέλα με μακρύ μεταξόνιο, οι κατασκευαστές ακολουθούν τα γούστα της πιο σημαντικής αγοράς και παρουσιάζουν επιμηκυμένες εκδόσεις γνωστών μοντέλων τους που δεν κυκλοφορούν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η συνταγή είναι κλασική και κοινή για όλους: Αύξηση του μεταξονίου και κατά συνέπεια του ολικού μήκους. Όλο το επιπλέον μήκος αναλώνεται στην άνεση όσων κάθονται πίσω.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Jaguar, που παρουσιάζει την έκδοση XEL, η οποία έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις XE και XF.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, η συγκεκριμένη έκδοση ακολουθεί πιστά την XE, με τη χαμηλή γραμμή της οροφής να τονίζει τον σπορτίφ χαρακτήρα που ταιριάζει με τη φιλοσοφία του μοντέλου. Χαρακτηριστικά στοιχεία η γρίλια του ψυγείου, τα βράγχια πίσω από τα φτερά και το μυώδες καπό.

Βέβια, η βασική διαφορά βρίσκεται στις διαστάσεις, με την XEL να διαθέτει μεγαλύτερο κατά 10 cm μεταξόνιο, που πλέον φτάνει τα 2,93 m, ενώ εκτός του επιπλέον χώρου κυρίως για τα πόδια, οι πίσω επιβάτες θα έχουν στην διάθεσή τους μία πανοραμική γυάλινη οροφή, αλλά και σύστημα ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει δύο tablets.

Τέλος, κάτω από το καπό της Jaguar XEL, θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει είτε 200 είτε 250 ίππους, ανάλογα την έκδοση.

Advertisement

Η Jaguar XEL θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou (17-26 Νοεμβρίου).