Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Morgan Aero GT μέσα στο 2018

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Morgan Aero GT μέσα στο 2018

ΝΕΑ

Morgan Aero GT μέσα στο 2018

ΝΕΑ

Ένα νέο μοντέλο από την Morgan με έμπνευση από τους αγώνες αυτοκινήτου, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2018. Οι εικόνες που συνοδεύουν την είδηση είναι λίγες και αφορούν μια ενδιαφέρουσα για τους petrolheads λεπτομέρεια, που έχει να κάνει με τα φτερά και τους τροχούς του προσεχούς μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες teaser εικόνες του νέου μοντέλου της Morgan δείχνουν αν μη τι άλλο την επιθυμία της μικρής εταιρείας να αναμετρηθεί με τα μεγαλύτερα ονόματα των sport αυτοκινήτων. Το Aero GT που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση μέσα στο 2018 (κατά πάσα πιθανότητα, το Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης), έχει πολύ δυναμισμό να διαχειριστεί, τόσο στην εικόνα του, όσο και στις προδιαγραφές που το συνοδεύουν.

morgan_aerogt_boi-530

Βλέπετε, ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί, είναι της BMW. Ένας V8 4,8 λίτρων που αποδίδει 367 ίππους, τους οποίους στέλνει μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων στους πίσω τροχούς. Τα παραπάνω κάνουν ικανό το σύνολο για πραγματικά αξιόλογες επιδόσεις, από τις οποίες κρατάμε:

Advertisement

morgan_aerogt_90-boi-640

Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, το Aero GT χρειάζεται μόλις 4,5”, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 274 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρεία, αυτή θα είναι και η τελευταία εφαρμογή του συγκεκριμένου ατμοσφαιρικού κινητήρα σε μοντέλο της, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει και άλλη εναλλακτική του Aero στο μέλλον.

Advertisement

morgan_03-boi-640b

Μόλις 8 Aero GT θα παραχθούν, τα οποία είναι ήδη πουλημένα σε πελάτες της Morgan (δηλαδή, σε κάποιους που έχουν ήδη μοντέλο της Morgan και θέλουν κι άλλο ή απλά θέλουν να το αντικαταστήσουν). Κάθε ένα από τα 8, θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, κάτι που δίνει έξτρα βαθμούς δυσκολίας στη μικρή γραμμή παραγωγής της Morgan, όπου όλες οι διαδικασίες γίνονται στο χέρι.

 

Advertisement