NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Το μοναδικής έμπνευσης Barbour Land Rover Defender

Δύο από τις χαρακτηριστικότερες βρετανικές εταιρείες, η Land Rover και η Barbour ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μία νέα συλλογή ρούχων που φέρει το όνομά τους. Για να τιμήσουν την παραπάνω συνεργασία παρουσίασαν μία μοναδική έκδοση του Land Rover Defender.

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Την έμπνευση για την δημιουργία της ιδιαίτερης έκδοσης του «θρυλικού» Defender είχε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Barbour, Gary Janes, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τους ιθύνοντες του τμήματος Jaguar Land Rover Classic για να συμφωνήσουν την παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Έχοντας ως βάση την έκδοση Defender 90 XS Station Wagon, σχεδιαστές και τεχνικοί εργάστηκαν εντατικά για συνολικά 8 εβδομάδες, για να παρουσιάσουν το τελικό τους προϊόν, το οποίο αν μη τι άλλο κεντρίζει το ενδιαφέρον σε ότι αφορά κυρίως τον σχεδιασμό.

To Barbour Defender είναι βαμμένο με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα, με το οποίο έγινε γνωστό το διάσημο τζάκετ Jackour Beaufort Wax, ενώ διατίθεται με δύο αποσπώμενες οροφές από αδιάβροχο καμβά. Η πρώτη έχει το λογότυπο Beacon, ενώ στην δεύτερη είναι αποτυπωμένο το χαρακτηριστικό σχήμα Tartan, το οποίο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Barbour.

Στην καμπίνα, ξεχωρίζουν φυσικά οι επενδύσεις της Barbour σε καθίσματα και πλαϊνά θυρών, το ξύλινο τιμόνι Momo Indy, καθώς και το ηχοσύστημα της Kenwood με ηχεία της Infinity.

Τέλος, κάτω από το καπό του Defender έχει τοποθετηθεί ένας ανακατασκευασμένος V8 κινητήρας της Rover, χωρητικότητας 3,5 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.