Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία αισθητική προσέγγιση της νέας BMW X4 M

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία αισθητική προσέγγιση της νέας BMW X4 M

ΝΕΑ

Μία αισθητική προσέγγιση της νέας BMW X4 M

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας BMW X4, ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες εικαστικής φύσεως προβλέψεις, για το πώς θα είναι η κορυφαία έκδοση της γκάμας, η οποία θα φέρει το γράμμα M, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα Χ4 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των SUV μοντέλω ν της BMW, με ένα καινούργιας σχεδίασης αμάξωμα και την απαραίτητη «ενημέρωση»  σε ότι αφορά τις τελευταίες τεχνολογίες που εφαρμόζει η εταιρεία στα αυτοκίνητά της. Σε σχέση με την απερχόμενη Χ4 έχει μεγαλώσει κατά 81 mm, φθάνοντας στα 4,752 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο πλέον βρίσκεται στα 2.864 mm.

2019-bmw-x4-chariatis-530

Παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν τον Ιούνιο του 2018, οι καλλιτέχνες και εκκολαπτόμενοι σχεδιαστές έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν για να «φέρουν στη ζωή» την πιο σκληροπυρηνική έκδοση X4 M. Στην προκειμένη περίπτωση παρατηρούμε τα πρώτα σχέδια του Ούγγρου X-Tomi Design. Εκτός των αρκετών από τα προφανή στοιχεία που μεταφέρονται από το βασικό μοντέλo, όπως τη διπλή μάσκα και την κεκλιμένη οροφή, το αμάξωμα της X4 M διαθέτει στοιχεία που (θα) την καθιστούν μοναδική. Tα ένθετα της μάσκας είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα αντί του χρωμίου, η εισαγωγή αέρα στο τελείωμα της μάσκας είναι μεγαλύτερη, ενώ τονίζεται από δύο μικρότερους αεραγωγούς σε κάθε γωνία, με ενσωματωμένα φώτα LED. Ολόκληρο το αμάξωμα είναι χαμηλότερο σε ύψος, με την οροφή να είναι κατασκευασμένη από carbon.

Advertisement

2019-bmw-x4 (1)-chariatis-640

Κατά πάσα πιθανότητα η νέα BMW X4 M θα διαθέτει έναν νέο κινητήρα, εξέλιξη του εξακύλινδρου turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων, με κωδική ονομασία S55, που συναντάμε στις τωρινές M3/M4. Λογικά η ισχύς θα ξεπερνά τους 470 ίππους, ενώ ήδη τα πρώτα «μουλάρια» έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Advertisement