NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Μια διαφορετική Ford Mustang του ’70 στη SEMA

Η Ford Mustang Boss 302 του 1970 ήταν πάντα ένα τετράτροχο ορόσημο, ωστόσο αυτή που κοσμεί την έκθεση βελτιώσεων SEMA δίνει νέα αξία στα χρήματά σου. Ο ηθοποιός Robert Downey Jr. ανέθεσε στην SpeedKore να εξατομικεύσει πλήρως το αυτοκίνητο, το οποίο έρχεται με μια νέα καρδιά από την Ford Performance και αρκετά προσαρμοσμένα μέρη από ανθρακονήματα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι λάτρεις της SpeedKore λένε ότι ο Downey εμπλέκεται σε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινήτου και είναι ένα αληθινό μοναδικό μοντέλο με το σωστό συνδυασμό ρετρό και σύγχρονου. Η συγκεκριμένη Mustang κάθεται σε ειδικά διαμορφωμένους τροχούς HRE με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport. Στο εσωτερικό, θα βρείτε καφέ δέρμα, ένα προσαρμοσμένο τιμόνι, ρετρό όργανα και ένα σύστημα κλιματισμού “Vintage Air”, όλα μαζί από τη Gabe. Σκεφτήκαμε ότι μόνο ο Tony Stark του Iron Man είχε καλή γεύση στα αυτοκίνητα, αλλά σαφώς ο ηθοποιός που τον υποδύεται έχει επίσης μάτι στην ποιότητα.

Κάτω από το PPG Khaki κίτρινο περιτύλιγμα, κυριαρχούν μια σειρά από πάνελ αποτελούμενα από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένου του καπό, των προφυλακτήρων, του μαύρου spoiler, των αεραγωγών και αρκετών άλλων. Ένα πλαίσιο αλουμινίου Detroit Speed και Quadralink καθώς και ενισχυμένα υποπλαίσια εμπρός και πίσω βοηθούν το αυτοκίνητο να διαχειριστεί τη νέα του ισχύ.

Μιλώντας για τη δύναμη, την τιμητική του έχει ο Ford Performance αλουμινένιος 5.0 λίτρων V8, με πρόγραμμα δεύτερου σταδίου και υπερτροφοδότη. Το αυτοκίνητο υιοθετεί επίσης ένα νέο σύστημα εξάτμισης που προέρχεται από τη SpeedKore. Η ισχύς διοχετεύεται μέσω ενός συστήματος μετάδοσης Bowler T56 και ενός πίσω διαφορικού 9 ιντσών από την  Detroit Speed Ford.

Εκτός από τη βόλτα του Downey Jr., το SpeedKore θα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα πλήθος άλλων τροποποιημένων Mustang στο Λας Βέγκας. Αυτά περιλαμβάνουν μια ξεσκέπαστη Ford Mustang GT του 2018, αλλά και τη Shelby GT350R, αμφότερες με αρκετά ανθρακονήματα στο κορμί τους. Η Boss 302 του Downey Jr. θα εμφανιστεί στο περίπτερο της Ford μαζί με μια σειρά άλλων επιβατικών αυτοκινήτων.