Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2017 η διάδοχος της McLaren P1

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2017 η διάδοχος της McLaren P1

ΝΕΑ

Μέσα στο 2017 η διάδοχος της McLaren P1

ΝΕΑ

Ο προϊοντικός οργασμός της McLaren Automotive συνεχίζεται, με τη βρετανική μάρκα να έχει πατήσει για τα καλά γκάζι τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας πορεία εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη του τμήματος F1. Στο πλαίσιο της πληθώρας νέων μοντέλων, μέσα στο 2017 αναμένουμε διάδοχο της P1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Αυτό τονίζει σε ρεπορτάζ το βρετανικό περιοδικό Autocar, που κάνει λόγο για αποκάλυψη ενός μοντέλου της σειράς Ultimate Series που θα έχει προσανατολισμό πίστας, έχοντας βέβαια άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο. Μάλιστα, πως σύμφωνα με τις έως τώρα δοκιμές, είναι η ταχύτερη McLaren που έχει πατήσει πίστα με εξαίρεση την P1 GTR.

Δεν θα φέρει τον υβριδικό κινητήρα της P1 και της P1 GTR αλλά μία γεμάτη… στεροειδή έκδοση του γνωστού V8 Twin Turbo κινητήρα που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προσφέρει 789 άλογα. Αρκετά λιγότερα από την P1 αλλά όντως 250 κιλά πιο ελαφρύ, το νέο μοντέλο θα έχει καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους.

Advertisement
Advertisement

Εφόσον μιλάμε για προσανατολισμό πίστας, είναι προφανές πως θα δούμε εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, όχι μόνο σε εμφανή με το μάτι σημαία αλλά και στο νέο μονοκόκ που έκανε ντεμπούτο με την 720, το Monocage II (διαβάστε πως αυτό μπορεί να εξασφαλίσει περαιτέρω κέρδη στη μάρκα πατώντας εδώ).

Η P15 όπως είναι προς το παρόν το κωδικό της όνομα, αναμένεται να παραχθεί σε 500 κομμάτια.