Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μερική… αποκάλυψη για το αντί-Prius της Hyundai!

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μερική… αποκάλυψη για το αντί-Prius της Hyundai!

ΝΕΑ

Μερική… αποκάλυψη για το αντί-Prius της Hyundai!

ΝΕΑ

H κορεατική εταιρία παρουσίασε επίσημα τον βενζινοκινητήρα 1.6 GDI, ο οποίος θα αποτελέσει την καρδιά ενός υβριδικού μοντέλου που θα αντιμετωπίσει το Toyota Prius.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

H Hyundai προχώρησε πρόσφατα στην παρουσίαση του ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 1.6 GDI που αποδίδει 105 PS και προορίζεται κυρίως για υβριδικά μοντέλα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια. Από πλευράς θερμοδυναμικής η απόδοση του φτάνει το 40% (όσο και του 1.8 VVT-i του νέου Toyota Prius), χάρη στην λειτουργία σε κύκλο Atkinson, στην επανακυκλοφορία των καυσαερίων, στην μείωση των μηχανικών τριβών, στον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και άλλες βελτιώσεις.

Hyundai-1-6-liter-GDI-engine-1

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοτέρ είναι το πρώτο της Hyundai σε κύκλο Atkinson (δηλ. με μεγαλύτερη χρονική επικάλυψη του ανοίγματος των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής προσφέροντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου) και θα τοποθετηθεί σε μοντέλα της εταιρίας από το νέο έτος. Παράλληλα, οι Κορεάτες ανακοίνωσαν ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις που εξασφαλίζει έως 7,3% μικρότερη κατανάλωση και θα τοποθετηθεί σε προσθιοκίνητα μοντέλα με κινητήρες της σειράς Lambda, Theta turbo GDI και R.

Hyundai-FF-8-speed-AT-1