Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes

Mercedes: Ηλεκτρικό μέλλον και στα επαγγελματικά

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Ηλεκτρικό μέλλον και στα επαγγελματικά

Mercedes

Mercedes: Ηλεκτρικό μέλλον και στα επαγγελματικά

Mercedes

Η γερμανική φίρμα, πρωτοπόρος και σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων, μας έδωσε μια μικρή γεύση για το…ηλεκτρικό τους μέλλον. Όλα αυτά μέσω του concept Urban eTruck.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο φορτηγό της Mercedes μας έδειξε από σήμερα το μέλλον στις μεταφορές εντός πόλεως, εκεί όπου ο ηλεκτρισμός θα είναι η ενέργεια που θα κινεί τα οχήματα, λόγω των εκπομπών ρύπων των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Έτσι, το νέο Mercedes Urban eTruck χρησιμοποιεί για την κίνησή του δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση ισχύος 339 ίππων, αλλά κυρίως με τρομακτική ροπή 1.000 Nm.

Η απαιτούμενη ενέργεια στέλνεται στα μοτέρ μέσω τριών συστοιχιών μπαταριών ιόντων-λιθίου, συνολικής χωρητικότητας 212 kWh, που προσφέρουν αυτονομία 200 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση. Υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, για να παρέχεται ρεύμα στις μπαταρίες. Στα χαρακτηριστικά του νέου Mercedes Urban eTruck ξεχωρίζουν και οι διάφορες τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα που εφαρμόζει, όπως η παρουσία τριών διαφορετικών set-up οδήγησης (auto, agile, eco), που κοντρολάρουν την λειτουργία των κινητήρων ανάλογα με τις συνθήκες ή το σύστημα τηλεματικής FleetBoard, που βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία οδηγού και παραλήπτη.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έχει επίσης σχεδιάσει το ηλεκτρικό της φορτηγό ώστε να δεχτεί και μικρότερες συστοιχίες μπαταριών για μικρότερες αποστάσεις ή ακόμη και μεγαλύτερες, ανάλογα με τα «θέλω» του πελάτη. Το φορτηγό που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό από την εταιρεία ήταν τριαξονικό και είχε μεικτό βάρος 26 τόνων, ενώ έφερε ένα αεροδυναμικό και αρκετά μοντέρνο design, με τα μακρόστενα επιθετικά εμπρόσθια φώτα να ξεχωρίζουν. Από τις έως τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι στόχος της Mercedes είναι το Urban eTruck να βγει στους δρόμους μέσα στην επόμενη 5ετία.