Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes CLA: Μία A-Class με κομψή σιλουέτα

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes CLA: Μία A-Class με κομψή σιλουέτα

ΝΕΑ

Mercedes CLA: Μία A-Class με κομψή σιλουέτα

ΝΕΑ

Μετά την αποκάλυψη της σεντάν έκδοσης της νέας A-Class, η οποία μεταξύ άλλων θα διαθέτει μεγαλύτερο κατά έξι εκατοστά μεταξόνιο και που προορίζεται για τις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ, η Mercedes ετοιμάζει τη νέα γενιά της CLA, η οποία θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Από τα πρώτα σκίτσα που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο, είναι φανερό ότι η νέας γενιάς Mercedes CLA θα αποτελέσει ένα μοντέλο που θα έχει αρκετά στοιχεία εντυπωσιασμού, από αυτά που δεν λείπουν από τον σχεδιαστικό κώδικά της γερμανικής φίρμας, ούτε φυσικά η απαραίτητη ποιότητα και τεχνολογία ώστε να υποστηρίξει τον premium προσανατολισμό της.

new-mercedes-cla-screenshot-from-spy-video (2)-chariatis-530

Η νέα CLA έχει αρκετά κοινά γνωρίσματα με την A-Class sedan, όπως του ότι μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, ενώ και το εσωτερικό έχει δεχθεί επιρροές, ενσωματώνοντας για παράδειγμα στρογγυλούς αεραγωγούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης, με την ονομασία MBUX, όπου στη βασική έκδοσή του αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και άλλη μια οθόνη αντίστοιχης διαμέτρου για το infotainment. Από εκεί και πέρα, υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης με οθόνη 10,25″ για το infotainment, και η κορυφαία επιλογή της οθόνης 10,25” και για τα όργανα. Προς το παρόν, άγνωστες παραμένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα. Το πιθανότερο είναι να μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με την A-Class.

Advertisement

new-mercedes-cla-screenshot-from-spy-video (1)-chariatis-640