Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Project One: To hypercar της Mercedes-AMG

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Project One: To hypercar της Mercedes-AMG

Mercedes Summer

Project One: To hypercar της Mercedes-AMG

Mercedes Summer

Ισχυρή θα είναι, όπως κάθε φορά άλλωστε, η παρουσία της Mercedes-Benz στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Μεταξύ άλλων φαίνεται πως η γερμανική φίρμα θα μας αποκαλύψει ακόμη…περισσότερα σχετικά με το hypercar που έχει στα σκαριά το οποίο θα διαθέτει τεχνολογία από τη Formula 1.

Advertisement
Advertisement


Περίπου 100 αυτοκίνητα θα περιλαμβάνει το κτίριο της Mercedes-Benz που βρίσκεται εντός του εκθεσιακού χώρου στην Φρανκφούρτη. Έτσι, με αφορμή τη διεθνή έκθεση η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τη νέα X-Class, ένα ακόμη πρωτότυπο του νέου brand EQ, αλλά και ένα concept που θα σχετίζεται με την έκδοση παραγωγής του Project One.

To εν λόγω μοντέλο θα είναι ο εκπρόσωπος της Mercedes-AMG στην κατηγορία των hypercars και τεχνολογικά θα βασίζεται σε στοιχεία που βλέπουμε στην Φόρμουλα 1.
Από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής σχεδιαστικά θα δούμε αρκετά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο του 2013 Mercedes-AMG Vision Gran Turismo, ενώ για την κίνηση θα φροντίζει ένα σύνολο με ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους.

Το συγκεκριμένο θα αποτελείται από έναν 1.600άρη  V6 που προέρχεται απευθείας από το μονοθέσιο Mercedes F1 W06, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες (η κίνηση θα περνά και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων). Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δε θα ξεπερνά τα 1.300 κιλά και έτσι αναμένουμε πρωτόγνωρες επιδόσεις κάτω απ όλες τις συνθήκες. Σημειώστε, επίσης, πως οι μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 24 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Το Mercedes-AMG Project One θα κατασκευαστεί σε 275 μονάδες, θα κοστίζει 2,3 εκατ. ευρώ περίπου η παραγωγή του έχει ήδη προ-πωληθεί!