Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μέλλον της γκάμας των ηλεκτρικών Volkswagen I.D.

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μέλλον της γκάμας των ηλεκτρικών Volkswagen I.D.

ΝΕΑ

Το μέλλον της γκάμας των ηλεκτρικών Volkswagen I.D.

ΝΕΑ

Ενώ περιμένουμε την πρεμιέρα της οικογένειας των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen με την ονομασία Ι.D. ο σχεδιαστής Antonio Paglia μας δίνει μια δική του εκδοχή για το πώς η γκάμα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί στο μέλλον.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ονομασία του σχεδιαστικού πρωτότυπου είναι ID-Tech και φαίνεται πως ο δημιουργός επέλεξε τις αναλογίες ενός shooting brake με δυναμική εμφάνιση αλλά δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων.

Σε αντίθεση με τα μέχρι στιγμής πρωτότυπα I.D. που μοιράζονται αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες το ID-Tech ακολουθεί μια δική του λογική που δείχνει πιο κοντά σε αυτή που είχαμε δει στο Golf GTE Sport hybrid Concept. Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και δυναμικό, κάτι στο οποίο σίγουρα έχει βοηθήσει το γεγονός πως ο Paglia δεν είχε τους περιορισμούς που τίθενται σε ένα μοντέλο που προορίζεται να βγει στην παραγωγή. Έτσι για παράδειγμα οι γυάλινες επιφάνειες είναι ιδιαίτερα μικρές ενισχύοντας το σπορ ύφος.

vwidtech3456765432harpi640

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι όμως και η σχεδιαστική προσέγγιση του εσωτερικού καθώς όλο το ταμπλό αποτελείται ουσιαστικά από οθόνες μέσω των οποίων δίνεται όλη η πληροφόρηση στον οδηγό αλλά και συγκεντρώνεται ο έλεγχος όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι μάλιστα και τα μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του ID-Tech.

vwidtech3456765432harpi640_1