Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αγάπη από την Πολωνία το Hussarya GT

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με αγάπη από την Πολωνία το Hussarya GT

ΝΕΑ

Με αγάπη από την Πολωνία το Hussarya GT

ΝΕΑ

Ενώ στην Ελλάδα αναζητούμε πως θα κόψουμε τις μηδαμινές συντάξεις και μισθούς η Πολωνία, μπαίνει δυνατά στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα κατασκευάσει το δικό της supercar! 

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το αυτοκίνητο είναι στην αγωνιστική εκδοχή του με προδιαγραφές για το πρωτάθλημα FIA GT4. Το αυτοκίνητο έκανε την πρεμιέρα του στην Βρετανία, στην διάρκεια του Autosport International του Μπερμιγχαμ, και τώρα η Arrinera επιστρέφει με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Το πισωκίνητο Hussarya GT έχει επιμεληθεί το αγωνιστικό τμήμα της πολωνικής εταιρίας και το V8 μοτέρ των 6.200 cc (από την General Motors) αποδίδει 430 άλογα. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ το απόβαρο είναι στα 1.249 kg. Η ανάρτηση είναι τύπου pushrod (με ράβδους ώσης) με ελατήρια και αμορτισέρ της Öhlins, ενώ τα φρένα της Alcon είναι εξαπίστονα μπροστά με δίσκους 380 mm.

Arrinera Hussarya GT (9)

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω ισχύουν για το αγωνιστικό Hussarya, αφού η έκδοση με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους έχει το ίδιο μοτέρ, αλλά στα 650 άλογα μιας και δεν υπάρχει ο περιορισμός της FIA. Εδώ να πούμε πως η Arrinera είχε ανακοινώσει πριν από δύο χρόνια το μοντέλο της, το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει διατεθεί (τουλάχιστον τα πρώτα αυτοκίνητα). Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξος (100 μονάδες τον χρόνο, στα 120.000 ευρώ η κάθε μία), ενώ η εταιρία λέει πως σκοπεύει μέσα στο 2016 να διαθέσει 33 Hussarya παραγωγής. Πάντως, το αγωνιστικό GT έχει τιμή εκκίνησης στα 185.000 δολάρια.

Arrinera Hussarya GT (7)

Arrinera Hussarya GT (6)

Advertisement

Arrinera Hussarya GT (5)