Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 475 ίππους το νέο Nissan Nismo Z;

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 475 ίππους το νέο Nissan Nismo Z;

ΝΕΑ

Με 475 ίππους το νέο Nissan Nismo Z;

ΝΕΑ

Λίγες μόλις ημέρες πέρασαν από τις φήμες για την ενδεχόμενη συνεργασία Nissan – Mercedes για την επόμενη γενιά Z και τώρα έρχεται στην επιφάνεια ένα νέο σενάριο που κάνει λόγο για έκδοση Nismo του νέου ιαπωνικού coupe.Πάντα καλοδεχούμενες αυτές οι ειδικές εκδόσεις από το αγωνιστικό τμήμα των Ιαπώνων, με τις νέες φήμες να προέρχονται αυτή τη φορά από το Autocar, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμες πηγές μέσα από τη Nissan, αγνώστων λοιπών στοιχείων φυσικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτές τις φήμες η κορυφαία Nismo έκδοση του Ζ θα χρησιμοποιεί έναν κατάλληλα τροποποιημένο V6 κινητήρα τριών λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές, ο οποίος βασίζεται σε εκείνον που κινεί μοντέλα της Infinity. Για την περίσταση, η απόδοση του κινητήρα εικάζεται στους 475 ίππους με την ροπή να ξεπερνά τα 62 κιλά.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται, σύμφωνα με το Autocar,  είναι και η δημιουργία μίας έκδοσης με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ένα σενάριο αντίθετο με την μέχρι τώρα αυστηρά πισωκίνητη φιλοσοφία του Ζ.

Η νέα γενιά Ζ αναμένεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την υπάρχουσα και ενδέχεται να απαρτίζεται και από μια roadster έκδοση. Τα Z που δεν θα έχουν δεχτεί τις περιποιήσεις της Nismo θα χρησιμοποιούν 4κύλινδρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα δύο λίτρων ή V6 τριών λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές και απόδοση 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Nissan-Z-Nismo-640