Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: “Όχι” στα SUV, για μία ακόμη φορά

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: “Όχι” στα SUV, για μία ακόμη φορά

ΝΕΑ

McLaren: “Όχι” στα SUV, για μία ακόμη φορά

ΝΕΑ

Σκληροπυρηνική θέλει να παραμείνει η McLaren όσον αφορά στην παραγωγή των μοντέλων της αποκλείοντας για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να παράξει κάποια στιγμή, στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον, ένα SUV με το δικό της σήμα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τα SUV πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και αποτελούν μία από τις πιο καυτές κατηγορίες τόσο για το κοινό όσο και για τους ίδιους τους κατασκευαστές. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις φίρμες που δημιουργούν υπεραυτοκίνητα. Η Lamborghini για παράδειγμα μπήκε ξανά στην κατηγορία των SUV με την Urus των 641 ίππων.

H Ferrari ήταν είναι ένας από τους κατασκευαστές που δήλωναν κατηγορηματικά “όχι” σε ένα δικό τους SUV. Ωστόσο οι Ιταλοί όχι μόνο θα παρουσιάσουν την δική τους πρόταση, όχι μόνο “επισπεύδουν” τις διαδικασίες για την παρουσίασή της αλλά θέλουν να χτυπήσουν κατευθείαν κορυφή δίνοντας στο κοινό τους το ισχυρότερο SUV παραγωγής που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Από την άλλη, οι Βρετανοί της McLaren δεν βλέπουν κανένα λόγο να διεισδύσουν σε αυτό το καυτό κομμάτι της αγοράς και εξακολουθούν να δηλώνουν ανοιχτά ότι θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν μόνο σπορ αυτοκίνητα. “Δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που επισημαίνει πως τα sports utility vehicles (SUV) δεν είναι ούτε σπορ, ούτε χρηστικά”, δήλωσε ο Dan Parry-Williams σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Autocar προσθέτοντας πως αυτός ο τύπος οχήματος δεν συμπλέει με την φιλοσοφία της βρετανικής εταιρίας όπου τα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που κάνει ανάλογες δηλώσει ο Parry-Williams και μάλλον ούτε η τελευταία. Αν κρίνουμε όμως από το τι κάνουν οι άμεσοι ανταγωνιστές της McLaren καλό να είναι να σκεφτόμαστε και το “ποτέ μη λες ποτέ”.

mclaren-no-super-suv-640