Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda RX-9: Κοιτά το μέλλον, τιμά το παρελθόν

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda RX-9: Κοιτά το μέλλον, τιμά το παρελθόν

ΝΕΑ

Mazda RX-9: Κοιτά το μέλλον, τιμά το παρελθόν

ΝΕΑ

Η Mazda υποσχέθηκε να φέρει πίσω τον αγαπημένο περιστροφικό κινητήρα. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου, με το RX-Vision Concept να αποτελεί την απτή απόδειξη. Με άλλα λόγια, προετοιμαστείτε για δύο χρόνια βελτίωσης του αρχικού σχεδιασμού.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το RX-Vision προετοιμάζει το δρόμο για ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί επάνω από το MX-5. Θα ονομάζεται RX-9 και θα επηρεάσει το υπόλοιπο της σειράς από την άποψη του σχεδιασμού, των επιδόσεων. Το θέμα είναι ότι θα υπάρξει μια σοβαρή διαφορά μεταξύ του RX-9 και της υπόλοιπης γραμμής της εταιρείας.

Ξεκινώντας από την επόμενη γενιά Mazda 3, τα “κανονικά μοντέλα” υιοθετούν τον κινητήρα SkyActiv-X 2,0 λίτρων και η επόμενη γενιά το SkyActiv-D. Το RX-9, εν τω μεταξύ, θα εισαγάγει το SkyActiv-R. Ο κινητήρας Wankel πιστεύεται ότι είναι 1,6-λίτρων με δύο ρότορες χωρητικότητας 800 cc.

Advertisement
Advertisement

Οι υποθέσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, υποδηλώνουν ότι κάποιο είδος υβριδικής βοήθειας βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις πιο πιθανές λύσεις να είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα ήπιας υβριδικής τάσης 48 Volt, όπως επίσης και ένας ηλεκτροκίνητος υπερσυμπιεστής.

Mazda-RX-9-tsiro-640
Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος R & D της Mazda δήλωσε ότι το RX-9 δεν είναι νεκρό. “Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο θα εισάγουμε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία – μπορείτε να το θεωρήσετε ως εξέλιξη του RX-Vision“, είπε, προσθέτοντας: “Όταν εισάγουμε ένα πρωτότυπο η πρόθεσή μας είναι τη μηχανική και το σχεδιασμό να τα κάνουμε πραγματικότητα“.

Η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλεια για την εξέλιξη του RX-Vision, κυρίως επειδή το 2017 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο του Mazda Cosmo Sport. Επιπλέον, το 2018 σηματοδοτεί 40 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το RX-7. Η Mazda, η οποία ιδρύθηκε το 1920, αναμένεται να φέρει το RX-9 στην αγορά εγκαίρως, για την εκατονταετία της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020.

Advertisement

Σε ότι αφορά την παρουσία της Mazda στην Ελλάδα, οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει απο επιχειρηματικούς ομίλους για να την ξαναφέρουν στη χώρα μας, έχουν πέσει στο κενό. Οι πληροφορίες μας κάνουν αναφέρουν πως οι Ιάπωνες να είναι αποφασισμένοι οτι εφόσον έρθουν ξανά, θα το κάνουν οι ίδιοι ως “εργοστάσιο” και όχι με εισαγωγέα…

Mazda-RX-9-side-tsiro-640

Advertisement