Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μάθε τα πάντα για τη Rolls-Royce Cullinan

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάθε τα πάντα για τη Rolls-Royce Cullinan

ΝΕΑ

Μάθε τα πάντα για τη Rolls-Royce Cullinan

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε ότι η Cullinan θα γιορτάσει το παγκόσμιο ντεμπούτο της την επόμενη Πέμπτη. Η εταιρεία παραμένει σφιχτή σε ότι αφορά στις λεπτομέρειες, ωστόσο η Cullinan θα ακολουθήσει τα βήματα Phantom υιοθετώντας τη γνωστή εμπρόσθια όψη με μια προεξέχουσα μάσκα που πλαισιώνεται από ορθογώνια προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

H Cullinan διαθέτει επίσης ισχυρές γραμμές στους ώμους του αμαξώματος, πίσω πόρτες που ανοίγουν ασύμμετρα όπως επίσης και διπλό σύστημα εξάτμισης. Η στρογγυλοποίηση των εξωτερικών χαρακτηριστικών στο στυλ είναι εντυπωσιακές με χαρακτηριστικά στοιχεία τα φώτα οπισθοπορείας και το σπόιλερ το οποίο είναι τοποθετημένο στην πίσω πόρτα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ το μοντέλο πιθανώς δεν θα είναι το πιο κομψό crossover που βρίσκεις στην αγορά, θα διαθέτει ένα εξαιρετικά πολυτελές εσωτερικό με premium δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινες λεπτομέρειες αλλά και μεταλλικό φινίρισμα. Η Cullinan θα διαθέτει επίσης ένα συγκρότημα ψηφιακών οργάνων καθώς και μια μοναδική κεντρική κονσόλα με iDrive. Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά θα είναι το Viewing Suite. Όταν οι ιδιοκτήτες πιέσουν ένα κουμπί, δύο δερμάτινα καθίσματα και ένα τραπέζι για κοκτέιλ θα αναπτυχθούν αυτόματα από το κάτω τμήμα της πίσω πόρτας.

Rolls-Royce-Cullinan-tsiro-530

Η Cullinan θα χτιστεί επάνω σε μια πλατφόρμα από αλουμίνιο που αποκαλείται “Architecture of Luxury”. Η πλατφόρμα αρχικά ξεκίνησε στη Phantom και θα υποστηρίξει τελικά όλα τα μοντέλα της Rolls-Royce. Οι προδιαγραφές απόδοσης παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά η Cullinan θα χρησιμοποιεί προφανώς τον ίδιο κινητήρα V12 twin-turbo 6,75 λίτρων της Phantom. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς θα ανέβει στους 570 ίππους και η ροπή στα 900 Nm. Ο κινητήρας πιθανότατα θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, το οποίο στέλνει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Δεδομένου ότι η Cullinan εστιάζει αναμφισβήτητα στην άνεση και όχι στην απόδοση, μπορούμε να αναμένουμε μια αερανάρτηση ανάλογη με εκείνη της Phantom που κάνει εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο και αντιδρά στη διεύθυνση, την επιτάχυνση αλλά και στα δεδομένα της κάμερας.