Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η “ηλεκτρική” επίθεση της Skoda

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η “ηλεκτρική” επίθεση της Skoda

ΝΕΑ

Η “ηλεκτρική” επίθεση της Skoda

ΝΕΑ

Πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που ξεκινά τον επόμενο κιόλας μήνα, η Skoda ανακοίνωσε τα πολύπνοα σχέδιά της για ένα στόλο ηλεκτρικών οχημάτων που θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Η νέα εποχή ήρθε για τη φίρμα, ας δούμε τι μας περιμένει…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων της εταιρείας, Guido Haak, δήλωσε ότι ο στόλος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Skoda θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στους ολοένα αυστηρούς στόχους για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, που θέτει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Skoda-EV-range-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Στην ομιλία του, ο Haak αποκάλυψε ότι η γκάμα των EV οχημάτων θα έχει ισχύ η οποία θα κυμαίνεται από 140 έως και 300 ίππους παρακαλώ… Επιπλέον, μερικοί από αυτούς τους ηλεκτροκινητήρες θα συνδυάζονται με συστήματα τετρακίνησης, ενώ να σημειωθεί πως οι πιο ισχυρές εκδόσεις θα είναι σε θέση να επιταχύνουν από 0 έως 100 km/h σε χρόνο κάτω των 6 sec.

Skoda-EV-range-up-tsiro-640

Το πιο σημαντικό, είναι φυσικά η αυτονομία σε km, η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 600 km. Στόχος επίσης της Skoda είναι η υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση, σημαντικό στοιχείο για τέτοιου είδους οχήματα. Η ηλεκτρική σειρά της Skoda αναμένεται να αποτελείται από πέντε οχήματα έως το έτος 2025. Το πρώτο αναμένεται να το δούμε σε τρία χρόνια, το 2020.