Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Λονδίνο βάζει χαράτσι στα Euro 4

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Λονδίνο βάζει χαράτσι στα Euro 4

ΝΕΑ

Το Λονδίνο βάζει χαράτσι στα Euro 4

ΝΕΑ

Mπορεί εδώ στη Ελλάδα να φέρνουμε με καραβιές τα Euro 4 diesel, τα οποία απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά το Λονδίνο επιβάλλει ακόμη ένα χαράτσι σε αυτά τα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα προκειμένου να αντιμετωπίσει την μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πριν μερικούς μήνες ο Δήμαρχος του Λονδίνου επέβαλε «εισιτήριο» 11,5 λιρών σε όλα τα παλιά ντίζελ αυτοκίνητα που μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Παρόλα αυτά, σήμερα, ανακοίνωσε ακόμη ένα χαράτσι 10 λιρών για τα Euro 4 μοντέλα που κινούνται στο κεντρικό Λονδίνο. Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από τα τέλη του 2017 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα βοηθήσει αρκετά στις προσπάθειας περιορισμού της μόλυνσης της ατμόσφαιρας (τα στοιχεία δείχνουν ότι 9.000 Άγγλοι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τον μολυσμένο αέρα). Ο Δήμαρχος της Βρετανικής πρωτεύουσας έχει δηλώσει και στο παρελθόν,  ότι στόχος του είναι η δημιουργία ζωνών μηδενικών εκπομπών ρύπων μέσα στο Λονδίνο, αλλά και η σταδιακή εκδίωξη όλων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Ελπίζουμε ο νόμος για τα Euro 4 diesel να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, όπου ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μεταχειρισμένων εισαγωγής με 500 & 600.000 χιλιόμετρα ταξινομούνται και κυκλοφορούν παράνομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Advertisement
Advertisement